Betalingen met bankkaarten

SEPA voert voor betalingen met bankkaarten nieuwe gemeenschappelijke regels en standaarden in. Doel? Garanderen dat iedereen binnen de SEPA-zone gebruiksvriendelijk, veilig en op dezelfde manier met de kaart kan betalen en geld kan opvragen. Ook als handelaar zult u profiteren van de voordelen.

 

Gevolgen van de nieuwe standaarden 

 • Kaarthouders kunnen hun bankkaart op dezelfde manier gebruiken in elk land van de SEPA-zone (op voorwaarde dat de terminal is uitgerust met een SEPA-compatibel systeem).
 • SEPA-betaalkaarten werken met een combinatie van chip en pincode, waardoor de kaartbetalingen veiliger zijn.
   
 • SEPA-betaalkaarten werken met een combinatie van chip en pincode, waardoor de kaartbetalingen beter beveiligd zijn. Deze combinatie is nu al de standaard voor alle kaarten die in België worden uitgegeven.
 • Alle kaartbetalingen worden op dezelfde manier verwerkt, ongeacht of de betaling nu in België of in een ander land van de SEPA-zone gebeurt.
 • Voor elke kaartbetaling in euro gelden dezelfde transactiekosten.

 

En wat betekent dit concreet voor u?

  Alle door BNP Paribas Fortis  uitgegeven betaalkaarten beschikken over de Maestro-functie en zijn beveiligd met de combinatie van chip en pincode. Ze beantwoorden dus volledig aan de nieuwe Europese standaarden, waardoor u in België nu al kunt genieten van alle troeven van de SEPA-kaartbetalingen.

    

    

    
 
 
Betalingen met bankkaarten

  

Interessante producten:


Afdrukken