16/11/2015

Aanslagen in Parijs

 

De extreem gewelddadige aanslagen in Parijs en Saint-Denis, die ongemeen veel slachtoffers hebben geëist, hebben ons allen zwaar geschokt.

 

Met grote droefheid hebben we vernomen dat een van onze collega's, Olivier Hauducoeur, bij het bloedbad in concertzaal Bataclan is omgekomen. Olivier Hauducoeur had onlangs bij Arval de verantwoordelijkheid op zich genomen voor het informaticatransitieproject.

 

Ook twee collega's van Retail Banking in Frankrijk bevinden zich in het ziekenhuis. Een van hen ligt nog in kritieke toestand op de afdeling intensieve zorgen.

 

Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar hun familie en vrienden, aan wie wij onze steun willen betuigen bij deze zware beproeving, en naar alle andere slachtoffers van deze vreselijke tragedie.

 

De groep BNP Paribas zal op maandag 16 november om 12 uur (plaatselijke tijd in elk land) een minuut stilte in acht nemen uit solidariteit met de slachtoffers en hun naasten. Ik vraag daarom aan de verantwoordelijken van alle entiteiten over de hele wereld, hun medewerkers de gelegenheid te geven aan deze korte bezinning deel te nemen om hun volle steun te betuigen.

 

Verder hebben we onze teams gemobiliseerd om de situatie op de voet te volgen en de noodzakelijke maatregelen te nemen om de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers te waarborgen.

 

Jean-Laurent Bonnafé

Chief Executive Officer