Hoe biedt u uw gezin zekerheid voor de toekomst?

Het ouderschap is een hele verantwoordelijkheid. U wilt er dan ook zeker van zijn dat uw gezin nooit iets te kort zal komen. Ook niet als er ooit iets met u gebeurt.

Fiscaal voordelig sparen voor later

Om ook later voor uw gezin en uzelf te kunnen blijven zorgen, legt u best een spaarreserve aan. Door aan pensioensparen te doen, slaat u niet twee, maar drie vliegen in één klap:

  • U bouwt een pensioenkapitaal op voor later.
  • U bespaart belastingen dankzij de fiscale aftrekbaarheid van uw premies.
  • U kunt een extra bescherming inbouwen, waardoor uw gezin een kapitaal uitgekeerd krijgt als u zou overlijden vóór de einddatum van uw contract.

Zekerheid voor uw woning

Als er ooit iets met u zou gebeuren, wilt u natuurlijk dat uw partner met uw kind(eren) in de gezinswoning kan blijven wonen. Een schuldsaldoverzekering dekt de terugbetaling van uw woonkrediet wanneer u, als verzekerde, zou komen te overlijden.

Wie erft wat?

Hebt u, naast een goede schuldsaldoverzekering bij uw woonkrediet, aan alles gedacht om een goede regeling uit te werken voor uw partner en uw kindje als er ooit iets met u zou gebeuren? Vraag uw notaris om u uit te leggen wie wat erft en zet alles klaar en duidelijk op papier.

Extra bescherming voor als er ooit iets met u gebeurt

Als u plots zou overlijden, heeft uw gezin al genoeg verdriet te verwerken. Financiële problemen daarbovenop wilt u hen natuurlijk besparen. Met een tijdelijke overlijdensverzekering zorgt u ervoor dat uw gezin een kapitaal uitgekeerd krijgt dat het wegvallen van uw inkomen kan opvangen.

 

 

Tip Tip

Met pensioensparen kunt u 30% van uw spaarinspanningen recupereren via uw belastingen.

 

Meer weten?

Uw gezin: goed verzekerd is goed beschermd

Een ongelukje bij het spelen, een ziek kind op reis … Welke verzekeringen hebt u nodig om altijd en overal gerust te kunnen zijn?

Laat de eerste spaarcentjes van uw kindje renderen

Legt u een eerste spaarpotje aan voor uw kind, of spaart u al intensief voor later? Door slim te sparen, geeft u uw kinderen een optimale start.

Pension Invest Plan

Bouw geleidelijk een mooi kapitaal op voor uw pensioen.

Meer info
Wat is pensioensparen: Video

Tijdelijke overlijdensverzekering met vast kapitaal

Bij een overlijden komen naast emotionele vaak ook financiële problemen kijken. Die extra lasten kunt u tot een minimum beperken voor de personen die u achterlaat.

Meer info