Verzekeringen die u niet uit het oog mag verliezen als u gaat huren

Uw bezittingen en uw aansprakelijkheid

Wanneer het gebouw dat u huurt schade lijdt, bent u daar als huurder aansprakelijk voor. Daarom is het een goed idee (en vaak zelfs sowieso een contractuele verplichting) om een huurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Tenzij de verhuurder dat al in uw plaats heeft geregeld ...

 

In uw woningverzekering laat u, naast de dekking van uw huurdersaansprakelijkheid, best ook de verzekering van uw inboedel opnemen. Want stel u eens voor dat u uw meubelen, kleding, boeken, cd's … allemaal moet vervangen door brand-, storm- of waterschade. Dat kan erg duur uitvallen … tenzij u uw bezittingen goed verzekerd hebt.

Uw rechtsbijstand en uw burgerlijke aansprakelijkheid

Stel: bij het verlaten van de winkel beschadigt u met uw winkelkarretje een geparkeerde auto. Gelukkig is er de familiale verzekering. Die verzekert de lichamelijke of materiële schade die u aan anderen toebrengt. Want een ongelukje is snel gebeurd.

 

De rechtsbijstand in uw familiale verzekering betaalt de juridische kosten als u in een rechtszaak verwikkeld raakt, bijvoorbeeld als u zelf slachtoffer bent en een schadevergoeding eist .

Uw hospitalisatie

Komt u voor zware medische kosten te staan of moet u in het ziekenhuis worden opgenomen? Moet u zich, bijvoorbeeld na een ski-ongeval, laten repatriëren vanuit het buitenland? Dan bespaart een degelijke hospitalisatieverzekering u heel wat kopzorgen én kosten. Zo komt uw budget niet onder druk te staan als het even tegenzit.

 

 
Verzekeringen die u niet uit het oog mag verliezen als u gaat huren

Meer weten?

Een financieel steuntje in de rug nodig?

Komt u even wat geld te kort om uw huurwaarborg te storten of uw woning in te richten? Vraag naar de speciale leningen op maat van jonge alleen- of samenwonenden.

Een woning gehuurd. En nu: een eigen huis? Of andere plannen?

Bent u helemaal gesetteld in uw huurhuis of -appartement? Dan begint u misschien stilaan al verder vooruit te kijken. Een paar tips voor uw toekomstplannen.

Woningverzekering

Een verzekering voor uw woning.

Meer info

Familiale verzekering

Een klein ongelukje is snel gebeurd. Uw familiale verzekering weet raad.