Een auto kiezen: hoe begin ik eraan?

Is het tijd voor een eigen wagen? Dan gaat u vast eerst even de markt verkennen. Er is zo veel keuze, dat het niet altijd even makkelijk is om de wagen te vinden die echt voor u is weggelegd. Deze aandachtspunten kunnen u alvast helpen om een slimme keuze te maken.

Nieuw of tweedehands?

Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Aankoopprijs, onderhoudskosten, levensduur … We zetten even voor u op een rijtje waarop u zeker moet letten bij de aankoop van een wagen, in ons artikel : Checklist bij aankoop van een wagen.

Benzine, diesel of hybride?

Een diesel is voordeliger als u minstens 20.000 kilometer per jaar rijdt. Of als u minder kilometers rijdt, maar wel vooral lange afstanden aflegt. Legt u meestal korte afstanden af, dan kiest u beter voor een benzinewagen. En staat u vaak in de file, dan is een hybride auto het overwegen waard. Die zal tijdens het aanschuiven vaak elektrisch rijden en dus geen brandstof verbruiken.

Vergeet de kosten niet

Het prijsverschil tussen twee auto's zit hem niet alleen in de aankoopprijs. Verbruik, verzekering en verkeersbelasting kunnen bijvoorbeeld ook sterk verschillen van model tot model. Lees zeker even ons artikel over het kostenplaatje van een auto.

 

 
Een auto kiezen: hoe begin ik eraan?

Bereken
uw budget

Bereken uw maandelijkse inkomsten en vaste kosten op basis van uw gezins- en financiële gegevens.

Meteen berekenen

Meer weten?

Checklist bij aankoop van een wagen

Een auto kopen? Hierop moet u zeker letten!

Hoeveel kost mijn auto me?

Brandstof, parkeerkosten, onderhoud, banden, verkeersbelasting … Hoeveel kost een auto nu echt?

Autofinanciering

Denkt u aan een nieuwe wagen? Kies dan voor een autofinanciering op maat van uw persoonlijke behoeftes en mogelijkheden.