Business games

Business games
Ik ben bijna met pensioen

U hoort vaak praten over de pensioenen. U hebt wellicht veel vragen: wanneer kan ik met pensioen gaan? Wat krijg ik als wettelijk pensioen? Welke administratieve formaliteiten moet ik vervullen en wanneer? U vraagt zich ook af hoe u een deel van uw

spaargeld kunt besteden aan de opbouw van een kapitaal voor uw pensioen, en vooral wat de spelregels daarvoor zijn. Kunt u nog sparen en belastingvoordelen genieten of zijn alleen oplossingen zonder fiscaal voordeel mogelijk? En zijn er dingen die u moet weten voor de bescherming van uw dierbaren en uzelf?

  

 • Mini Ondernemingen en Small Business Projects:

   

  BNP Paribas Fortis is structureel sponsor van Vlajo, de vereniging die leerlingen uit het middelbaar onderwijs en hogeschoolstudenten de kans geeft een eigen minionderneming op te starten. Verzamel enkele medeondernemers om samen jullie bedrijfje op te richten, te beheren en te laten groeien. Net echt, maar dan in het klein en voor één schooljaar.
  Waarom een minionderneming?
  De miniondernemingen zijn bedoeld om je ondernemingszin aan te scherpen. En met succes, want jaar na jaar staan de coaches van Vlajo en BNP Paribas Fortis versteld van het resultaat!
  Wat doet BNP Paribas Fortis als sponsor?
  Je minionderneming kan een beroep doen op onze "adviseurs" die hun praktische kennis en ervaring graag met je delen. We leveren logistieke steun voor activiteiten en wedstrijden (ook als jurylid!), schrijven adviescheques uit, openen zichtrekeningen voor miniondernemingen, ...
  Meer info op www.vlajo.org

   
 • Battle of Talents 18+

   

  BNP Paribas structureel partner van ‘The Battle of Talents'. Deze online competitie moet uitwijzen waar de beste toekomstige ondernemers van Vlaanderen zitten.
  Wie kan deelnemen?
  Alle studenten uit het hoger onderwijs kunnen in teams deelnemen aan de Battle of Talents.
  Doel van het spel?
  Via een interactief game en een internettool kunnen de teams ervaring opdoen in een echte businessomgeving.
  In een eerste fase werken ze een businessplan uit. Daarna treden ook een aantal MBA-studenten in het strijdperk. Die kunnen via een virtuele portefeuille investeren in het teamproject dat naar hun oordeel het meeste potentieel heeft. Eind maart 2011 stellen de beste ondernemers in een laatste fase hun plan live voor aan de beste investeerders, bedrijfsleiders, academici en politici.
  Het winnende team wordt uitgeroepen tot het 'Grootste Vlaams ondernemerstalent' en ontvangt een prijs ter waarde van 25.000 EUR. De investeerders worden op hun beurt beoordeeld op de feedback die zij aan de teams gaven en op de waarde van hun investeringsportefeuille. De investeerder met de hoogste totaalscore wint 5.000 EUR.
  Meer info op www.battleoftalents.be

   
 • Ace Manager

   

  BNP Paribas Fortis pakt uit met Ace Manager, een professionele online avonturenspel.
  Wie kan deelnemen?
  Dit internationale spel is bedoeld voor studenten uit het hoger onderwijs ('bachelors' en 'masters') van 18 tot 25 jaar.
  Doel van het spel?
  Er wordt gespeeld met teams van drie studenten, die elk een economisch georiënteerde opdracht krijgen. Bedoeling is dat de teamleden al hun vaardigheden inzetten en zelf de taken van een bank op zich nemen. Cruciaal daarbij is het toepassen van de waarden van BNP Paribas Fortis: vooruitziendheid, creativiteit, inzet en ambitie. Of concreet: elk team helpt een voormalig tenniskampioen zijn eigen onderneming – "Green Tennis Inc." – op te starten en uit te bouwen. Jullie krijgen de leiding over het kantoor van BNP Paribas in Universe-City, dat uit drie gespecialiseerde afdelingen bestaat: Retail Banking, Investment Solutions en Corporate & Investment Banking.

  Uitdagingen:

   

  • Een businessplan opstellen om de onderneming op te starten en verder uit te bouwen (Corporate & Investment Banking).
  • "Green Tennis Inc." innovatieve oplossingen aanbieden voor het beheer van hun activa en onroerende goederen (Investment Solutions).
  • "Green Tennis Inc." ondersteunen bij het op poten zetten van een internationaal handelsnetwerk (Retail Banking).

  Klaar om de uitdaging aan te gaan?
  Afspraak op www.acemanager.bnpparibas.com Inschrijven voor de volgende editie kan vanaf september 2011

 • Bryo

   

  Knappe koppen gezocht voor ondernemersproject Bryo
  Bent u uit het echte ondernemershout gesneden?
  Hebt u een neus voor zaken?
  Zou u over uiterlijk 3 jaar van start willen gaan met een eigen bedrijf?
  Dan moet u beslist kennis maken met Bryo. Bryo?
  Bryo is de afkorting voor Bright & Young en staat voor de jonge getalenteerde ondernemers van morgen waarmee Voka in contact wil komen. En Voka, dat is dan weer het Vlaams netwerk voor ondernemingen dat ontstaan is uit de samensmelting van het Vlaams Economisch Verbond en de Kamers van Koophandel. Maar laten we het vooral over u hebben.
  Bent u Bright & Young?
  De gezochte Bryo-profielen zijn tussen 18 en 36 jaar. Het zijn uitgesproken “high potentials” met veel “goesting” om te ondernemen. Of u voldoende goesting hebt, kunt u trouwens nagaan op de speciaal ontwikkelde goestingmeter.
  Bryo wil deze beloftevolle profielen bijeenbrengen om:

  • een fysiek en virtueel netwerk van gelijkgestemden te creëren
  • en die professioneel te omkaderen met experts, ervaren ondernemers enz. Op die manier wil Bryo bijdragen aan meer startups en een betere kwaliteit van het ondernemerschap.

  Voor de deelnemers betekent Bryo allereerst:

  • een ontzettend goed begeleide opstap naar een eigen onderneming;
  • opleidingen;
  • trainingssessies;
  • het advies van experts en ervaren ondernemers;
  • de interactie met gelijkgestemde jonge mensen die allemaal willen gaan voor een eigen bedrijf.

  Op BNP Paribas Fortis kunt u alvast rekenen
  BNP Paribas Fortis heeft het voor starters. Vanuit onze belofte een actieve en betrokken partner te zijn bij de ondernemers van ons land, willen wij ook de jonge ondernemers van morgen maximaal behulpzaam zijn. Die aanpak is trouwens heel breed en gaat van de speelse instapformule ‘mini-ondernemingen' tot de internationale wedstrijd voor toppers Ace Manager.
  De Bryo-deelnemers kunnen bij BNP Paribas Fortis rekenen op maximale begeleiding door de professionele adviseurs in de kantoren en door de ondernemingsspecialisten op de zonale zetels.
  Onze specialisten nemen trouwens ook deel aan workshops, trainingssessies en events en zij stellen eventueel faciliteiten ter beschikking voor lokale Bryo-bijeenkomsten.
  Ga naar de goestingmeter
  Ga naar de website van Bryo
  Bekijk de video