07/05/2013

 

Finale Battle of Talents: en de winnaars zijn …

 

Battle of Talents begint als een onlinespel waarbij de deelnemers een product moeten ontwikkelen en een businessplan uitwerken. Daarbij worden ze begeleid door MBA-studenten en CEO's van grote bedrijven. BNP Paribas Fortis is sinds 2010 partner van Battle of Talents.

 

Greenwater wint

Voor een publiek van prominenten uit de industrie, politiek en academische wereld werd Greenwater verkozen tot beste onderneming. Jasper Verreydt en Jan Fockedey overtuigden de jury met een ecologisch en goedkoper alternatief voor waterzuivering en wonnen 15.000 EUR. “Momenteel zuivert men water met membranen die gemaakt zijn uit verse polymeren, dus in principe uit aardolie. Wij hebben nu membranen ontwikkeld die geproduceerd worden uit plastic afval. Dat heeft twee grote voordelen. Het is veel goedkoper én ook ecologischer, want er moet geen aardolie meer ontgonnen worden en we kunnen iets doen aan de afvalberg.”

 

De Ondernemersbank ondersteunt de ondernemer

Claude Parmentier, directeur sales management retail banking Belgium, mocht als gastspreker de rol van BNP Paribas Fortis De Ondernemersbank toelichten: “Ondernemen is en blijft de motor van de economie. En starters zijn daarin cruciaal. Daarom wil BNP Paribas Fortis alle jonge startende ondernemers nog meer dan vroeger ondersteunen. Bijvoorbeeld door partner te zijn van deze wedstrijd. Maar ook ruimer, door de nieuwe startersaanpak van De Ondernemersbank.”

 

BeBright en Nanosolve pakken zilver en brons
BeBright, een groep studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen, kaapte de tweede prijs van 7.500 EUR weg met lichttoepassingen die de zichtbaarheid en veiligheid van joggers en hardlopers verhoogt.

Het brons ging naar Nanosolve van Pieter Verlooy. De doctoraatsstudent in de scheikunde ontwierp een nieuwe coating voor melkinstallaties, die onderhoudskosten in de zuivelindustrie sterk naar beneden haalt.

 

De minister-president looft ondernemerszin
Vlaams minister-president Kris Peeters de feliciteerde alle 650 deelnemers en de 8 finalisten voor hun ondernemerszin: “Ondernemen is goesting en passie en een engagement dat grote voldoening schenkt aan hen die de stap durven zetten.”

 

Alle details over de finale van Battle of Talents.