27/11/2012

 

Bryo op Europese Oscars voor Ondernemen

 

Dit jaar dongen in Cyprys 402 projecten uit dertig landen (de 27 Europese lidstaten plus Kroatië, Servië en Turkije) mee in een van de vijf categorieën van de ‘European Enterprise Promotion Awards'. Deze Europese Oscars voor ondernemerschapsprojecten worden jaarlijks door de Europese Commissie uitgereikt om overheids- of gemengde (privé/ publiek) initiatieven te belonen die het ondernemerschap op nationaal, lokaal of regionaal vlak ondersteunen. Bryo eindigde in de top vier in de categorie ‘Promoting the Entrepreneurial Spirit'.

 

“De erkenning die deze ereplaats oplevert, is in de eerste plaats een erkenning voor alle mensen die Bryo begeleidt en de meer dan 200 kwalitatieve bedrijven die uit dit initiatief ontstonden. We hadden dit ook niet kunnen realiseren zonder de gedrevenheid van onze medewerkers, de hulp van de ondernemers die de starters bijstaan, de Vlaamse overheid, en onze commerciële partners BNP Paribas Fortis, SD Worx en Deloitte Fiduciaire”, zegt een trotse Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van Voka.

 

“Pas twee jaar geleden hebben we de Bryo-werking over heel Vlaanderen uitgerold. In dat korte tijdsbestek hebben we 600 Vlaamse jongeren tussen 18 en 36 jaar van goesting tot echt ondernemen kunnen brengen. Het gaat niet alleen om starters met het potentieel succesvol een kmo op te starten, maar ook om door te groeien tot wereldspelers. We zijn zeer blij dat de Europese Commissie met deze ereplaats die goesting om te ondernemen en onze aanpak om dit potentieel maximaal te laten groeien, erkent.”

 

Over Bryo

Bryo staat voor Bright and Young. Het is een project met maandelijkse bijeenkomsten en individuele begeleiding, dat de deelnemers bijstaat bij de opstart van een eigen onderneming. Daarbij fungeren de deelnemers als klankbord voor elkaar. Ze worden ook in contact gebracht met toplui uit het Vlaams bedrijfsleven die hun eigen ervaringen met hen delen. De Bryo-deelnemers kunnen ook beroep doen op de expertise van stichtend partner BNP Paribas Fortis en de structurele sponsors SD Worx, Microsoft en Deloitte Fiduciaire. Bryo wordt tevens ondersteund door de Vlaamse overheid in het kader van de Startersinitiatieven Vlaanderen. Lees .hier alles over Bryo