21/05/2015

Gent grote winnaar Vlajo Awards

Op zaterdag 9 mei 2015 organiseerde de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen samen met eventpartner Hello bank! de eerste Vlajo Awards, de officiële prijsuitreiking aan de beste jongerenondernemingen. Ruim 2500 jongeren van over heel Vlaanderen zakten af naar Walibi in Waver om er hun creatieve jaar op een feestelijke manier af te sluiten.

 

Slotshow

Tijdens een grote slotshow, gepresenteerd door Bart Cannaerts, werden de beste Vlaamse studentenondernemingen van 2015 voor de verschillende onderwijsniveaus bekendgemaakt. De winnaars kregen elk hun prijs én een ticket voor de Europese finale uit handen van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

 

Winnaars secundair onderwijs

De prijs van beste Vlajo Mini-onderneming ging naar Tapalo, het project van 5 leerlingen van het Sint-Leocollege in Brugge, die een uniek concept bedachten in het kader van drugspreventie. Hun kleurrijke covers voor (bier)glazen voorkomen dat op fuiven verdovende middelen subtiel aan een drankje toegevoegd kunnen worden.

 

MoBi-Repainters, een stel gemotiveerde leerlingen aan het KTA MoBi in Gent, sleepte de titel van beste Vlajo Jieha! (Jong Initiatief voor Eerlijke Handel) in de wacht. Zij ontwierpen en verkochten leuke gerecycleerde hebbedingetjes ten voordele van 'Awel', de Vlaamse hulplijn voor kinderen en jongeren.

 

Winnaars hoger onderwijs

Winnaar van de prijs voor beste Small Business Project is Chick'In, het initiatief van vijf studenten Industrieel Ontwerpen aan de UGent. Onder het motto “Kippen houden kan overal” biedt Chick'In inventieve kippenhokken aan die het aanbod van concurrenten overstijgen, zowel qua ‘look' als functionaliteit.

 

Nog eens vijf andere studenten Industrieel Ontwerpen aan de UGent wonnen de competitie Start Academy met hun innovatieve speelgoedproject Wood you?. Het concept: via een app voor smartphones kunnen kinderen zelf een houten speelgoedautootje samenstellen en het productieproces ervan opvolgen. De studenten bekijken nu of ze de autootjes ook écht kunnen produceren.

 

Vlajo en BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis is al meer dan 30 jaar structureel partner van Vlajo, en stimuleert zo mee de zin voor ondernemen bij jongeren.

 

De Ondernemersbank engageert zich om ondernemers maximaal te ondersteunen. Niet alleen door kredieten te verstrekken, maar ook door onze steun en expertise te bieden aan initiatieven waarbij jongeren de kans krijgen om ondernemersvaardigheden te verwerven.


Ontdek onze zes engagementen voor de ondernemers, ook voor jonge ondernemers en starters.