SPAREN EN BELEGGEN

Duurzaam en verantwoord beleggen

PRAKTISCH

Investeren in een positieve toekomst

Niet alleen politici en bedrijven kunnen een rol spelen in de transitie naar een betere wereld.

Ook u kunt een belangrijke schakel zijn, via beleggingen met oog voor het milieu en de samenleving.

UW VOORDELEN

Met uw financiële vertrouwenspartner

BNP Paribas Fortis is uitgegroeid tot de referentie op de markt van duurzame en verantwoorde beleggingen.

U kunt op ons rekenen voor advies over beleggingen afgestemd op uw waarden en verwachtingen.

MEER INFO

Samen doen we er iets aan

Energietransitie, de stad van de toekomst, waterbeheer, onderwijs: allemaal manieren waarop u kunt investeren in de toekomst van uw kinderen en/of kleinkinderen.

Neem contact met ons op om erover te praten.

VIDEO
Samen naar meer duurzaamheid
Als financiële partner nemen wij onze verantwoordelijkheid en begeleiden u in het selecteren van duurzame en verantwoorde investeringen voor uw beleggingsportefeuille

4 redenen om duurzaam en verantwoord te beleggen

Iedereen wint bij duurzaam en verantwoord beleggen.

Een wereld van mogelijkheden

95% van ons beleggingsaanbod is duurzaam en/of verantwoord. De beleggingen houden in verschillende mate rekening met ESG-criteria op het gebied van milieu, samenleving en/of goedbestuur.

De bedrijven van morgen

U financiert de bedrijven die aandacht hebben voor de uitdagingen van de toekomst: Ze innoveren, verlagen hun energiekosten en negatieve impact en worden goed bestuurd.

Interessante rendementen

U kan mikken op een potentieel aantrekkelijk risico-rendementsprofiel: beleggingen die voldoen aan ESG-criteria hebben betrekking op bedrijven die op lange termijn competitief zijn en bepaalde specifieke risico’s vermijden.

Uw keuze voor duurzaamheid

Vervuiling, klimaatverandering de druk op de natuurlijke hulpbronnen, respecteren van de mensenrechten … dat zijn grote uitdagingen waar u indirect invloed op kunt uitoefenen via uw beleggingskeuzes.

Towards Sustainability-label

Duurzaam en verantwoord beleggen is al meer dan 10 jaar onze standaard.

Bijna al onze financiële oplossingen en verzekeringen hebben het Towards Sustainability-label. Ze voldoen aan een aantal minimale duurzaamheidsvereisten, op het vlak van zowel de portefeuille als het beleggingsproces.

Dit duurzaamheidslabel wordt regelmatig herzien en voortdurend gecontroleerd. Het is een kwaliteitsnorm onder toezicht van het Central Labelling Agency (CLA).

Sectorpolicy’s en uitsluiting van onethische bedrijven en sectoren

Wij beseffen dat onze financierings- en beleggingsactiviteiten een grote invloed hebben op de wereld van morgen.

Dankzij onze sectorpolicy’s en uitsluitingen bent u er zeker van dat met uw geld enkel bedrijven worden gefinancierd in de lijn van uw waarden en principes.

Meer weten

Kies hoe u belegt

Hoe wilt u het verschil maken?

1

Verantwoorde beleggingen

U belegt in bedrijven die zich engageren om hun negatieve impact op het vlak van milieu, samenleving en/of goed bestuur te beperken.

2

Duurzame beleggingen

U belegt in duurzame activiteiten (windmolens, zonnepanelen enz.) en draagt bij tot het positieve effect daarvan op het milieu en de samenleving.

3

Filantropie

Samen met u willen we ons engagement voor een rechtvaardigere wereld versterken: via onze bankactiviteiten, maar ook met filantropie.

Impact Together, ons filantropiefonds

Door verantwoord te beleggen draagt u onder meer bij aan de ondersteuning van lokale organisaties die actief zijn op het gebied van milieu, gezondheid en armoedebestrijding.

Meer weten

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: