DAGELIJKS BANKIEREN

Stappenplan om uw eigen zaak te starten

Om snel en eenvoudig te starten hebt u een checklist nodig. U vermijdt de valkuilen voor beginnende ondernemers en u komt sneller tot het gewenste resultaat. Zelfstandige als natuurlijk persoon of vennootschap? Hoe financieren? Wie zal u adviseren? Van voorbereiding tot oprichting, we helpen u op weg.

Checklist? Check!

Of noem het een stappenplan, de wegwijzer voor een succesvolle start van uw onderneming. Van voorbereiden tot oprichten, uw startersadviseur gaat met u aan de slag, stap voor stap.

Oplossingen? Yes, we can!

Als beginnende ondernemer is het belangrijk dat u snel en eenvoudig tot oplossingen komt. Denk maar aan uw business plan of het oprichten van uw onderneming via CompanyMakers. Uw startersadviseur helpt u verder.

Ondernemen, hoe begin ik eraan?

Uw eigen zaak starten in 7 stappen

Dit zijn de stappen die een beginnende ondernemer in grote lijnen volgt, uw checklist van voorbereiding tot oprichten en starten.

 1. Welke ondernemingsvorm is het meest geschikt voor mijn project? De juiste ondernemingsvorm bepalen is cruciaal bij het opstarten van uw zaak.
 2. Een weldoordacht business plan is een must. Laat u bijstaan door uw boekhouder, maak gebruik van ons dynamisch business plan en stel de juiste vragen bij het opstarten van uw zaak.
 3. Als beginnende ondernemer hebt u vele administratieve vragen voor het ondernemingsloket zoals vergunningen, inschrijving in de KBO of activatie van uw btw-nummer. Via onze partner Securex* brengen wij u hiervoor in contact met een echte specialist, ook uw sociaal secretariaat voor personeelszaken.
 4. Hoe financier ik mijn activiteiten? Een krediet, crowdfunding of subsidies, er zijn heel wat mogelijkheden voor financiering.
 5. Hoe digitaliseer ik mijn onderneming? Steeds meer Belgen kopen online, digitaliseren is de sleutel tot succes.
 6. Hoe bescherm ik mijn onderneming tegen verschillende bedrijfsrisico’s? Correct verzekerd zijn, elke beginnende ondernemer heeft er baat bij.
 7. Hoe organiseer ik mijn pensioenrechten? Een comfortabel pensioen, daar kunt u niet vroeg genoeg aan beginnen.

Wilt u graag een persoonlijke adviseur die u doorheen dit stappenplan begeleidt? Profiteer dan van de 12 maanden gratis Advice Pro voor starters.

Bekijk het advies van onze expert

Uw onderneming oprichten en go!

U hoeft niet zelf langs te gaan bij een ondernemingsloket. Samen met onze partner Securex nemen wij de gebruikelijke administratieve formaliteiten voor onze rekening, zodat u zich kunt concentreren op uw activiteit. U kunt ook een beroep doen op Securex als sociaal secretariaat.

U kiest voor een eenmanszaak

Als ondernemer hebt u besloten uw activiteit op te starten als zelfstandige. Via onze partner Securex gidsen wij u door alle formaliteiten bij de opstart van uw zaak

 • inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
 • aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds
 • activering van uw ondernemingsnummer dat zal dienen als btw-nummer

 

U kiest voor een besloten vennootschap

U hebt in overleg met uw boekhouder besloten om uw activiteiten onder te brengen in een bv? Met de dienst CompanyMakers

 • kunt u dit digitaal doen
 • start u met minder paperassen uw nieuwe vennootschap
 • worden alle formaliteiten van inschrijving bij de Kruispuntbank of de activering van uw ondernemingsnummer geregeld

Meer weten

Uw startersvoordelen

 • Een geslaagde start

  Rechtsvorm gekozen? Check! U hebt een belangrijke stap gezet voor het oprichten van uw eigen zaak of praktijk. Meer tips? Gebruik ons stappenplan en vermijd de typische valkuilen voor startende ondernemers.

  Ons startersaanbod

 • Een pack voor starters

  Geniet van 1 jaar gratis bankieren, handige tools en oplossingen op maat van starters, speciale starterskortingen … Zo hebt u een flinke voorsprong om uw activiteiten succesvol te lanceren.

  Ontdek uw Starter Pack

Meer weten over ons startersaanbod?Maak een afspraak
Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: