Hoe doe ik een internationale overschrijving?

Overschrijvingen buiten Europa of in een andere munt dan euro voert u uit Via Easy Banking Web via pc of tablet.

 1. Start een nieuwe overschrijving
 2. Zoek en selecteer een bestaande begunstigde of klik op + voor een nieuwe begunstigde. Kies eerst het land van de bank van de begunstigde en vul de verplichte en aanbevolen gegevens voor dat specifieke land in en geniet van een gratis overschrijving. Gaat het om een bestaande begunstigde met ontbrekende verplichte of aanbevolen velden? Vul dan de ontbrekende gegevens aan.
 3. U kan bepalen welk bedrag u wilt overschrijven in euro of in de munt dat uw begunstigde wil ontvangen. Afhankelijk van welk veld u invult ziet u de tegenwaarde in het andere. De wisselkoers wordt vermeld tussen beide velden. Bij een indicatieve wisselkoers of wanneer u de betaling later tekent zal het laatst ingebrachte bedrag behouden blijven en de tegenwaarde opnieuw berekend worden.
 4. Meestal wordt er een betaling in de munt van het land van de bank van de begunstigde voorgesteld. Om over te schrijven in een andere munt, klikt u naast het onderste bedrag op de munteenheid.
 5. Uw begunstigde zal geen kosten moeten betalen. U betaalt geen kosten voor een betaling in de munt van het land van de bank wanneer ook alle aanbevolen gegevens zijn ingevuld.
 6. Schrijf een duidelijke mededeling in het Engels of in de taal van de bestemming. In de Currency Guide vindt u alle informatie waar andere landen om vragen.
 7. Selecteer het doel van de betaling uit de lijst als dit gevraagd wordt voor bepaalde landen.
 8. Kies voor Volgende. Een overzicht van de kosten en de wisselkoers verschijnt.
 9. Bevestig de overschrijving.

Binnen 2 werkdagen verschijnt de overschrijving in de lijst van uw uitgevoerde betalingen en bent u zeker dat de overschrijving gelukt is. U krijgt een bericht in Easy Banking als de overschrijving mislukt.

Bij internationale overschrijvingen gelden 2 soorten wisselkoersen:

 1. Een indicatieve wisselkoers geldt voor specifieke munten en tijdens weekends en feestdagen.
 2. Een gegarandeerde wisselkoers is gegarandeerd als u de verrichting binnen de 10 minuten ondertekent.

 

Nog steeds hulp nodig?

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: