DAGELIJKS BANKIEREN

Contactloos betalen

Betaalmiddelen blijven evolueren. Vandaag de dag betalen uw klanten liever met hun bankkaart of hun smartphone. Hoe speelt u daar op in? Welke betalingsmethoden biedt u hen aan? En hoe zit het met contactloos betalen? Hier vindt u een overzicht.

Contactloze betalingen

Uw klant kan u op verschillende manieren contactloos betalen: met zijn of haar kaart, smartphone of smartwatch.

Uw klant betaalt contactloos, met zijn of haar kaart

De meeste nieuwe debet- en kredietkaarten zijn uitgerust met de NFC-technologie, waardoor contactloos kan worden betaald. Uw klant houdt zijn of haar kaart bij uw betaalterminal en de betaling is klaar. Uw klant hoeft niet eens een code in te voeren als het bedrag niet hoger is dan 50 euro. Ook wanneer het totaalbedrag van meerdere aankopen na elkaar niet meer dan 100 euro bedraagt, is een pincode niet nodig. In andere gevallen moet u aantonen dat u het echt bent. Daarvoor legt PSD2 het gebruik van tweestapsverificatie op (ook Two Factor Authentication genoemd).

Uw klant betaalt met zijn of haar smartphone of smartwatch

Uw klant kan u ook betalen met een smartphone of smartwatch: hij of zij houdt deze bij uw betaalterminal of scant een QR-code, valideert deze en betaalt. Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Payconiq by Bancontact... verschillende apps om te betalen zonder kaart. Het enige wat u nodig hebt, is een terminal om deze contactloze betaalmethoden aan te bieden. Het enige wat uw klanten moeten doen, is kiezen.

Geef de keuze aan uw klant

 • Eén terminal is genoeg

  Betalen met de kaart, de smartphone of de smartwatch: geef uw klanten de mogelijkheid om de betalingsmethode te kiezen die zij willen. Uw inkomende betalingen worden bovendien snel en veiliger verwerkt.

  Betaalterminal kopen of huren

 • QR-code, geolocatie …

  Het ontvangen van betalingen via de Payconiq by Bancontact-app is gemakkelijk. Uw klant selecteert uw zaak in de app of scant uw QR-code, voert het te betalen bedrag in en bevestigd met zijn of haar code of vingerafdruk.

  Ontdek Payconiq by Bancontact

Aan uw klanten om te kiezen

Payconiq by Bancontact

Met de Payconiq by Bancontact-app kunt u in bepaalde winkels betalen, online aankopen doen, een vriend terugbetalen, ... Scan de QR-code of kies uit de lijst en het is klaar.

1 app, 3 betaalwijzen

 • Apple Pay

  Om te betalen met een iPhone, iPad of Apple Watch, volstaat het om uw debetkaart, Mastercard of Visa toe te voegen aan Apple Pay. Zo eenvoudig is het.

  Betalen met Apple Pay

 • Google Pay

  Google Pay is een eenvoudige, snelle en veilige manier om te betalen met een Android-smartphone. Na het downloaden van de app registreert u uw kaart en bevestigt u die.

  Betalen met Google Pay

 • Betalen met een Fitbit-horloge

  Een portemonnee of een smartphone is niet meer nodig. Dankzij Fitbit Pay betaalt u met uw smartwatch of Fitbit-armband (met NFC-chip).

  Alles over Fitbit Pay

 • Betalen met een Garmin-horloge

  Geen kaart of smartphone bij de hand? Geen nood. Met Garmin Pay betaalt u met uw Garmin-smartwatch (met NFC-chip).

  Alles over Garmin Pay

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: