SPAREN EN BELEGGEN

Ik weet niets over beleggen

U moet echt geen specialist zijn!

Om te beleggen moet u geen financieel expert zijn. U moet De Tijd niet lezen of de beurzen nauwgezet opvolgen. Met een gezonde portie basiskennis komt u al een heel eind. Voor ons is het namelijk belangrijk dat u weet waarin u belegt en dat u zich daar goed bij voelt.

Reken op onze expertise

We nemen de tijd om samen te bepalen welke richting u wilt uitgaan. Op die manier geniet u van een begeleiding aangepast aan uw behoeften, zonder dat u er ‘s nachts wakker van moet liggen. Onze financiële experten houden voor u alles in het oog. Ze kunnen u van A tot Z uitgebreid begeleiden of u gewoon even op weg zetten. Aan u de keuze. U hebt via Easy Banking Web altijd en overal toegang tot een overzicht van uw beleggingen. Zo behoudt u steeds de controle.

Wat verstaan we onder ‘basiskennis’?

Dat hangt af van waarin u wilt beleggen. Het is altijd handig als u zich iets kunt voorstellen bij beleggingstermen zoals ‘aandelen’, ‘obligaties’ en ‘beleggingsfondsen’. Wat u nog niet kent, kunt u leren!

Ontdek in onze gids met kennisfiches en filmpjes dat beleggen helemaal niet zo complex is.

ONZE EXPERTISE

Helpt u op weg

Voorzie een spaarbuffer

Uw financiële buffer geeft een veilig gevoel. Een nieuwe smartphone, die kapotte wasmachine, de auto die in herstelling moet ... dankzij het spaarboekje bent u altijd klaar om onverwachte kosten op te vangen.

Sparen is goed, maar wanneer is het genoeg?

Beleg waar u zich goed bij voelt

Beleg in wat u kent en neem het risico dat u wilt en kunt nemen. De financiële wereld is complex en de markten kunnen sterk schommelen, maar niet alle beleggingen zijn even risicovol.

Denk aan de toekomst

Beleggen doet u op lange termijn. Het is een kwestie van geduld. Beleg dus enkel het geld dat u de komende jaren kunt missen en geef het tijd. Op die manier vangt u de tussentijdse dalingen en stijgingen van de beurs op.

Start met een klein bedrag

U hoeft zeker niet meteen 5.000 of 10.000 euro te investeren. Om uzelf vertrouwd te maken met beleggen, start u best met een beperkt bedrag. Uiteraard enkel een som geld dat u de komende jaren kunt missen.

Kies voor gespreid beleggen

Beleg niet alles in één keer. Splits het hele bedrag op in kleinere bedragen die u dan op bepaalde tijdstippen (bijv. maandelijks) gaat beleggen. Zo vermijdt u dat u instapt op een ongunstig moment.

BELEGGEN

Beleggen is er voor iedereen

“Help, ik ken er niks van!”

Iets houdt u tegen om de eerste stap te zetten? Het is normaal dat de financiële wereld een ver-van-mijn-bedshow lijkt. Toch is beleggen helemaal niet zo moeilijk, en al zeker niet met de hulp van onze adviseurs. Ze kunnen u van A tot Z uitgebreid begeleiden of u gewoon even op weg zetten. Aan u de keuze.

“Daar heb ik geen tijd voor!”

U moet De Tijd niet lezen of de beurzen nauwgezet opvolgen. Dat doen onze financiële experten wel voor u. Op die manier wordt uw geld actief beheerd, zonder dat u er wakker van moet liggen. Bovendien hebt u online altijd en overal toegang tot een overzicht van uw beleggingen. Zo behoudt u steeds de controle.

Wist u dat …?

Al onze pensioenformules en heel wat andere beleggingen hebben het ecolabel ‘Towards Sustainability’. U belegt samen met ons in een groenere, duurzamere toekomst voor iedereen. Mooi meegenomen, toch?

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: