SPAREN EN BELEGGEN

Ik heb niet genoeg spaargeld

Sparen is goed, maar wanneer is het genoeg?

Een financiële buffer geeft u een veilig gevoel. Een nieuwe smartphone, die kapotte wasmachine, de auto die in herstelling moet ... dankzij het spaarboekje bent u altijd klaar om onverwachte kosten op te vangen. Die reserve is voor iedereen anders, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Zal dat spaargeld genoeg zijn om uw dromen waar te maken?

De rente blijft immers historisch laag en compenseert de steeds duurder wordende winkelkar van uw huishouden niet. Of zoals een recent artikel in Knack het mooi verwoordde: “Als u bijvoorbeeld 10 jaar geleden 100 euro op een spaarboekje had gezet, dan zou dat ondanks de ontvangen rente vandaag nog slechts 87 euro waard zijn” (Knack, 23.09.2020). Uw geld op uw spaarrekening laten staan kost u ook geld: u verliest aan koopkracht.

Bescherm uw koopkracht

Op welke manier kopen de meeste mensen hun woning? Met een woonkrediet natuurlijk! Niemand wacht tot  er genoeg spaargeld  is om het huis van zijn of haar dromen te kopen. Maar als het over beleggen gaat, hebben we de neiging om de omgekeerde redenering te maken: we beginnen er pas aan als we over een mooi kapitaal beschikken …

Spreid uw investeringen

Waarom past u de principes van een woonkrediet niet toe op uw beleggingen? Beleg systematisch een bedrag. Zo vermijdt u dat u instapt op een ongunstig moment en hebt u alle tijd om vertrouwd te raken met de financiële wereld.

Beleg met kleine bedragen

Zet een deel van uw spaargeld aan het werk. Wacht niet tot u een groot startbedrag hebt om de eerste stap te zetten. Beleggen doet u al vanaf 30 euro per maand. U kiest zelf het bedrag en u wijzigt, pauzeert en stopt wanneer u het wilt.

BELEGGEN

Beleggen is er voor iedereen

“Help, ik ken er niks van!”

Iets houdt u tegen om de eerste stap te zetten? Het is normaal dat de financiële wereld een ver-van-mijn-bedshow lijkt. Toch is beleggen helemaal niet zo moeilijk, en al zeker niet met de hulp van onze adviseurs. Ze kunnen u van A tot Z uitgebreid begeleiden of u gewoon even op weg zetten. Aan u de keuze.

“Daar heb ik geen tijd voor!”

U moet De Tijd niet lezen of de beurzen nauwgezet opvolgen. Dat doen onze financiële experten wel voor u. Op die manier wordt uw geld actief beheerd, zonder dat u er wakker van moet liggen. Bovendien hebt u online altijd en overal toegang tot een overzicht van uw beleggingen. Zo behoudt u steeds de controle.

Wist u dat …?

Al onze pensioenformules en heel wat andere beleggingen hebben het ecolabel ‘Towards Sustainability’. U belegt samen met ons in een groenere, duurzamere toekomst voor iedereen. Mooi meegenomen, toch?

Zelf meer te weten komen over beleggen?

Het delen van uw scherm Easy Banking Web
Als u op dit moment telefonisch of via chat contact heeft met een Easy Banking adviseur, kunt u beginnen met het delen van uw scherm Easy Banking Web.
Het delen van het sessienummer
Om het delen van uw scherm Easy Banking Web te activeren, kunt u het onderstaande sessienummer doorgeven aan de Easy Banking adviseur met wie u contact heeft.

Sessienummer: