Alle verzekeringen onder één dak: ondernemer Wim getuigt

Als ondernemer hebt u heel wat aan uw hoofd. Want bij ondernemen komt veel meer kijken dan enkel uw beroepsactiviteit. Denk maar aan betalingsopvolging, beheer van uw administratie enz.

Modulis van AG bundelt al uw beroepsverzekeringen in één dossier en dat vanaf twee AG-contracten. Zo geniet u een optimale bescherming, met financiële en administratieve voordelen, en kunt u rekenen op specifieke waarborgen op maat van uw onderneming of praktijk.

We laten een ondernemer aan het woord die het aan den lijve ondervond: de voordelen van een eenvoudigere administratie gecombineerd met een efficiënte bescherming. Wim, kinesist, vertelt zijn verhaal.

Een eigen kinepraktijk: een droom die werkelijkheid werd

Toen Wim afstudeerde als kinesist, droomde hij van een eigen praktijk. Hij kreeg echter meteen de kans om te starten in een revalidatiecentrum in de buurt. Hij besloot te kiezen voor de zekerheid van een job in dienstverband en eerst wat ervaring op te doen. Ondertussen kocht hij een eigen woning. En, jawel, acht jaar later kwam het pand naast zijn privéwoning te koop. Een kans die hij met beide handen greep. Eindelijk werd zijn droom van een eigen praktijk werkelijkheid!

Wim: “Samen met mijn adviseur bekeek ik welke verzekeringen ik nodig had. Ik had er zelf geen idee van en was blij met het professioneel advies, zodat ik zeker was dat ik voldoende beschermd was.”

Met beide voeten op de grond

Om die droom te beschermen, ging hij op zoek naar de juiste verzekeringen. Voor het gebouw en de inhoud van zijn pand sloot hij een Top Kantoor, een brandverzekering van AG, af. Aangezien hij overschakelde naar het statuut van zelfstandige, moest hij nu zelf zijn aansprakelijkheid tegenover derden dekken. Daarvoor sloot hij een BA Medische en Paramedische beroepen af. Deze verzekering dekt uw medische beroepsaansprakelijkheid en vergoedt de schade die u iemand berokkent tijdens het uitoefenen van uw professionele activiteit. Hij besloot om zich bijkomend te verzekeren tegen ongevallen in zijn beroepsleven en vrije tijd met de Formule 24 Beroeps- en Privéleven ongevallenverzekering. Als fervent skiër trekt Wim immers elke winter naar de bergen. Een skiongeval zou kunnen betekenen dat hij enkele weken zijn kinepraktijk zou moeten sluiten. De Formule 24 Beroeps- en Privéleven voorziet in een tussenkomst per dag bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Hoeveel dat bedrag precies bedraagt, kan hij zelf bepalen op basis van een gekozen coëfficiënt toegepast op een bedrag per dag.

Het is belangrijk om te beschermen wat echt telt, ook als ondernemer. Alleen kunnen al die verzekeringen wel eens overweldigend zijn. Door al uw schadeverzekeringen (mobiliteit, brand, ongevallen en BA) te bundelen in één enkel Modulis dossier, maakt u het zichzelf een stuk makkelijker. Want één polis betekent één vervaldatum en één premie. Handig en overzichtelijk! Bovendien is er de gegarandeerde bonus van 10% (aanbod onder voorwaarden) bij opstart tussen 2 januari 2024 en 1 januari 2025. Betaalt u de jaarpremie van uw Modulis dossier liever niet in één keer? Vraag een spreiding en betaal om de 3, 6 of 12 maanden, zonder extra kosten. U brengt uw cashflow niet in het gedrang en bent op elk moment optimaal beschermd.

Wim: “Ik schrok ervan hoeveel verzekeringen kwamen kijken bij een eigen kinepraktijk. Dankzij Modulis zijn ze allemaal gebundeld in één dossier. Ik betaal alles met één premie en kan erop vertrouwen dat ik optimaal beschermd ben. Dat geeft me gemoedsrust en bespaart me heel wat tijd, die ik kan investeren in mijn zaak.”

Packs voor een bescherming op maat

Wim had zich in het revalidatiecentrum gespecialiseerd in schokgolftherapie, een techniek binnen de kinesitherapie die gebruikmaakt van schokgolven om de pijn in het lichaam te verminderen. Hij besluit om daar verder op in te zetten en koopt een ultramodern, mobiel toestel aan van 10.000 euro. Een hele investering …

Elke beroepsactiviteit heeft zijn eigenheden en vraagt dan ook een specifieke bescherming. Daarom biedt Modulis packs op maat, ontwikkeld met professionals uit de sector. Deze packs bieden waarborgen op maat voor bepaalde beroepen, van kinesist tot bakker, van kapsalon tot huisarts. Om de risico’s eigen aan zijn activiteit als kinesist te beschermen, sloot Wim een Pack Modulis Kinesitherapeut af.

Ook naast het werk

Ook voor zijn niet-professionele verzekeringen kiest Wim voor AG. Hij houdt ervan om er tijdens het weekend met het gezin op uit te trekken met de fiets. Hij en zijn vrouw investeerden dan ook in een kwalitatieve elektrische fiets. Een fikse investering want een betrouwbaar stalen ros – en zeker een elektrisch – kost algauw een flinke duit. Hij sloot een fietsverzekering af bij een andere verzekeringsmaatschappij, maar zijn adviseur wees hem erop dat hij, door over te stappen op Top Fiets, recht had op 10% korting op de volledige premie dankzij de actie Totaalklant, omdat hij al een Modulis heeft. Mooi meegenomen!

Met Top Fiets, een omniumverzekering van AG, zijn Wim en zijn vrouw alvast goed verzekerd. Deze verzekering omvat de waarborgen Stoffelijke schade, een waarborg Diefstal, een waarborg Ongevallen en een waarborg Bijstand voor (elektrische) fietsen en andere voortbewegingstoestellen zoals een monowheel, hoverboard, (elektrische) step of een elektrische rolstoel.

 

De brandverzekering beroepsactiviteiten (Top Kantoor) is een brandverzekering gebouw en inhoud naar Belgisch recht van AG, verdeeld door BNP Paribas Fortis.

De BA verzekering Medische en Paramedische Beroepen is een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering volgens Belgisch recht van AG.

Formule 24 Beroeps- en privéleven is een ongevallenverzekering naar Belgisch recht van AG Insurance nv, aangeboden door BNP Paribas Fortis nv.

Top Fiets is een verzekeringsproduct van AG dat materiële schade, diefstal, bijstand en ongevallen verzekert en door BNP Paribas Fortis wordt verdeeld.

AG Insurance (afgekort AG) nv – E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel - www.aginsurance.be - info@aginsurance.be – RPR Brussel BTW BE 0404.494.849 – Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Tussenpersoon: BNP Paribas Fortis nv – Warandeberg 3, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0403.199.702, is onder dit nummer ingeschreven bij de FSMA, Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, en handelt als verbonden verzekeringsagent, vergoed op basis van commissies, voor AG Insurance nv. BNP Paribas Fortis nv heeft een participatie van meer dan 10% in AG Insurance nv.