Menu

Pluk ook vandaag al de vruchten van pensioensparen

Nu minder belastingen, later een beter pensioen

Waarom intekenen op pensioensparen ?

Voor iedereen

U kunt al pensioensparen vanaf 30 € per maand. Ideaal om in alle rust te beginnen!

Fiscaal voordelig

U krijgt elk jaar een belastingvermindering op de gestorte bedragen, afhankelijk van uw persoonlijke fiscale situatie. Belegt u het maximum van 960 euro (basisplafond), dan krijgt u tot 288 euro terug.

Flexibel

U beslist hoeveel u betaalt én wanneer. U wijzigt het bedrag van uw maandelijkse overschrijving wanneer u dat wilt. Sla bijvoorbeeld een maand over of betaal een groot stuk in één keer.

HOE INTEKENEN OP PENSIOENSPAREN?

We staan tot uw dienst om uw persoonlijke situatie te bekijken en u zo goed mogelijk te adviseren.

FORMULES DIE REKENING HOUDEN MET UW VERWACHTINGEN

U beoogt hogere rendementen op lange termijn?

U gaat volop voor zekerheid?

Wat uw keuze ook is:

  • opteer voor een formule die bij u past;
  • profiteer van een belastingvermindering op de gestorte bedragen.

Samen werken aan uw pensioen

Boordevol plannen? Om u te helpen uw dromen te realiseren, stellen wij u een persoonlijke aanpak voor op basis van uw situatie en behoeften.

Klik hiernaast en bekijk onze video

De meest gestelde vragen over pensioensparen

Moet ik belastingen betalen op mijn pensioenpotje?

U begint met pensioensparen voor u 55 jaar bent? Dan heft de staat als u 60 wordt één keer een belasting van 8% op de fiscale waarde van uw pensioenspaarkapitaal. Nadien kunt u gewoon verder sparen en belastingvermindering blijven genieten. Dat laatste tot en met het jaar waarin u 64 wordt.  

Tip: In het jaar waarin u 60 wordt, stort u best na uw 60ste verjaardag in uw pensioenspaarfonds of -verzekering in plaats van net ervoor, zodat u de belasting van 8% op deze storting vermijdt. Begint u te sparen voor uw pensioen na uw 55e verjaardag? Dan zal deze eindbelasting geheven worden op de tiende verjaardag van uw contract.

Kan ik mijn pensioenspaarpotje nog verder optimaliseren?

Zeker en vast. Naast pensioensparen zijn er nog andere fiscaal interessante formules. Zo kunt u ook met uw langetermijnsparen een belastingvermindering van 30% genieten.

Naargelang uw beroepsinkomen en uw persoonlijke fiscale situatie kunt u in deze 'korf' jaarlijks tot 2.260 EUR per persoon sparen. Zo kan uw fiscaal voordeel oplopen tot 678 EUR per belastingplichtige.

Let op: als u een woonkrediet hebt waarvoor u fiscale voordelen geniet, kan dit in bepaalde gevallen een invloed hebben op de hoogte van uw “korf” voor langetermijnsparen.

Waarom loont vroeg beginnen met pensioensparen dubbel?

Hoe vroeger u start, hoe groter de potentiële opbrengst tegen uw pensioenleeftijd. Sparen voor binnen bv. 30-40 jaar lijkt erg lang, maar heeft grote voordelen.

Hoe vroeger u begint, hoe meer kansen !

  • Uw belastingvermindering is wél direct verworven. U merkt het al op uw volgende belastingafrekening.
  • Hoe sneller u begint te sparen, hoe groter de kans om een mooi kapitaal op te bouwen dankzij het sneeuwbaleffect van rente op rente.

Moet ik steeds hetzelfde bedrag sparen of kan ik bijvoorbeeld een jaartje overslaan?

U stort wanneer en hoeveel u zelf wilt! U kunt het bedrag dat u 'pensioenspaart' bovendien elk jaar veranderen: hoger of lager. Zit u met onverwachte kosten? Dan zet u uw stortingen gewoon een jaar stop. Om later de draad weer op te pikken.

U kunt bovendien flexibel sparen: het volledige jaarbedrag in 1 keer of in uw eigen tempo over het hele jaar gespreid.

Er zijn wel enkele limieten:

Kan ik mijn gespaarde kapitaal bij een andere bank transfereren naar BNP Paribas Fortis?

Jazeker. Via het invullen van een eenvoudig document, met de naam van uw huidige pensioenspaarproduct, doen wij het werk voor u. Wij contacteren uw bank en doen de transfer gratis.

Het is vandaag meer dan ooit nodig om extra maatregelen te nemen om uzelf een pensioen zonder financiële beslommeringen te garanderen.

Gun jezelf later een extraatje, start vandaag nog met pensioensparen.