Menu

Uw favoriete goede doelen

‘Inclusie Vlaanderen’ en ‘Comme chez nous’ 

BNP Paribas Fortis Private Banking draagt maatschappelijk verantwoord beleggen hoog in het vaandel. Daarom storten wij jaarlijks een aanzienlijk deel van onze inkomsten uit het duurzame beleggingsfonds door als liefdadigheidsvergoeding. In dat kader werkt onze bank nauw samen met de Koning Boudewijnstichting. In 2016 was het bedrag dat we konden doorstorten drie keer zo groot dan het jaar voordien. Maar liefst 15 sociale projecten genieten daardoor financiële steun: 9 voor de eerste keer, en 6 voor een tweede steun.  

Onlangs konden onze klanten die duurzaam beleggen hun stem uitbrengen op het sociale project dat hen het nauwst aan het hart ligt. ‘Inclusie Vlaanderen’ kreeg de meeste stemmen, gevolgd door ‘Comme chez nous’.

  • Inclusie Vlaanderen is een vereniging voor personen met een verstandelijke handicap. Het zet volop in op ontspannende activiteiten, behartigt hun belangen aan de overlegtafels en zorgt ook voor sociaaljuridische ondersteuning.
  • Comme chez nous biedt hulp aan daklozen en mensen die maatschappelijk bijzonder kwetsbaar zijn. De organisatie biedt antwoorden op hun voornaamste bekommernissen, van dagopvang tot geïntegreerde begeleiding.

De overige zeven sociale projecten waarop gestemd kon worden, blijven niet met lege handen achter. Samen met de Koning Boudewijnstichting zal BNP Paribas Fortis Private Banking ook deze organisaties een belangrijke financiële injectie geven. Lees hier alle informatie over de solidariteitsinitiatieven of bekijk de video’s van de verschillende organisaties.

Wenst u in de toekomst ook uw stem uit te brengen voor uw favoriete goede doel? Of wilt u meer weten over onze duurzame beleggingsoplossingen? Neem dan zeker contact op met uw private banker.