Menu

Ten dienste van ondernemers

Welke rol vervult u?

Manager, aandeelhouder of privépersoon. Als bedrijfsleider vervult u alle drie de rollen. Voor elke rol bieden wij de beste oplossingen en houden we rekening met de onderlinge interacties.

Een dubbele globale benadering

Hoe vindt u de optimale balans tussen uw persoonlijke en professionele belangen? Wij bieden u de globale 'duo'-benadering. Uw Private Banker (of Wealth Manager) werkt in 'duo' samen met een zakelijk adviseur. Samen zoeken zij de beste oplossingen voor uw financiële dossiers, uw beleggingen en uw vastgoedvermogen. Zakelijk- en privévermogen worden in zijn geheel bekeken, zodat u altijd het beste resultaat mag verwachten.

Private Banking by James tot uw dienst

Voor bedrijfsleiders met weinig tijd hebben we Private Banking by James. Uw Private Banker werkt vooral telefonisch (u kunt hem bereiken op het nummer 02 433 40 51), maar gebruikt ook alle digitale communicatiekanalen. Hij staat voor u klaar, op weekdagen van 7 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Om de juiste antwoorden te krijgen, moet u de juiste vragen stellen!

Hieronder vindt u tien vragen die u zich als ondernemer kan stellen. Elke situatie is uniek en daarom raden wij u aan om met een Private Banker of Wealth Manager te praten en samen met hem oplossingen op maat te vinden.

Hoe kan ik mijn kasoverschotten op lange termijn optimaal in mijn bedrijf beleggen?

Wij bieden ondernemingen portefeuillebeheer op maat. Portefeuillebeheer voor ondernemingen is een combinatie van fiscale optimalisatie en professioneel portefeuillebeheer. Zo realiseert u een potentieel aantrekkelijk rendement via beleggingen op de financiële markten. Het risico wordt beperkt door een gediversifieerde beleggingsaanpak en permanente follow-up door een gespecialiseerd team portefeuillebeheerders.

Hoe breng ik mijn privé- en zakelijk vermogen in balans?

Wat als het eigen vermogen van de onderneming erg groot wordt? Voor een goede vermogensplanning kunt u het vandaag of morgen naar uw privévermogen overhevelen. Het is dan ook belangrijk om een strategie te hebben om nu of later kasoverschotten uit uw vennootschap te halen. Net als uw externe adviseurs (boekhouder, belastingconsulent, ...) staat uw Adviseur Ondernemingen, bijgestaan door een Estate Planner, voor u klaar om u te helpen de juiste keuzes te maken.

Hoe structureer ik mijn onroerend vermogen?

In uw onderneming kan vastgoed een belangrijke waarde vertegenwoordigen. Tegelijk vormt het misschien een obstakel bij een eventuele verkoop. Daarom kan het interessant zijn om het vastgoed in uw onderneming af te zonderen in een patrimoniumvennootschap.

Voor uw privévermogen neemt u samen met uw Private Banker en onze deskundigen de juiste beslissingen volgens uw wensen, doelstellingen, fiscale impact en plaats van de vastgoedinvesteringen binnen uw globale beleggingsportefeuille.

Hoe laat ik mijn privévermogen groeien?

BNP Paribas Fortis Banking & Wealth Management biedt u ook vermogensbeheer voor uw privévermogen. Daarbij kiest u uit verschillende mogelijkheden op maat. U opteert om de controle te behouden en voordeel te halen uit ons advies of u vertrouwt het beheer van uw vermogen toe aan onze specialisten. Zo kunt u zich volledig concentreren op de groei van uw onderneming.

Hoe behoud ik mijn levensstandaard na mijn pensioen?

Onze Private Bankers, Wealth Managers en andere experts helpen u de juiste keuzes te maken aan de hand van een financiële pensioenprojectie. Op basis daarvan bevelen wij u oplossingen aan om eventuele tekorten te verhelpen.

Hoe optimaliseer ik de overdracht van mijn onderneming naar de volgende generatie?

Deze uiterst belangrijke stap voor u en uw onderneming bereidt u het best ruim op voorhand voor. Wij helpen u om de juiste beslissingen te nemen en te bekijken wat de impact is op uw vermogensdoelstellingen.

Hoe bescherm ik mijn gezin, mijn onderneming en mijzelf tegen allerlei risico's?

Als ondernemer bent u waarschijnlijk de belangrijkste bron van inkomsten voor uw gezin. Bij overlijden of arbeidsongeschiktheid valt die belangrijke bron van inkomsten dus weg. Ook voor uw onderneming kan uw overlijden of arbeidsongeschiktheid belangrijke gevolgen hebben. Denk aan uw belangrijke commerciële rol in de onderneming en de eventuele negatieve impact op de bedrijfsresultaten. Uw Private Banker of Wealth Manager bekijkt samen met u hoe u deze risico's het beste kunt indekken.

Welk effect heeft het gekozen huwelijksvermogensstelsel bij overlijden of echtscheiding?

Het lot van uw onderneming kan afhangen van het gekozen huwelijksvermogensstelsel. Onze experts bekijken samen met u uw persoonlijke situatie en helpen u de juiste keuzes te maken.

Hoe ga ik om met de wijzigende wetgeving (fiscaliteit bijvoorbeeld)?

Onze specialisten en gecertificeerde Private Bankers en Wealth Managers volgen de evolutie van de belastingwetgeving op de voet. Hun kennis garandeert u een professionele ondersteuning. Bovendien informeert onze nieuwsbrief, Wealth Outlook, u per mail over de economische en fiscale actualiteit.

Wat als een aandeelhouder overlijdt?

Zal ik met de beschikbare financiële middelen de aandelen van de overleden vennoot kunnen kopen van zijn erfgenamen? Bereid deze situatie ruim op voorhand voor met de hulp van onze specialisten. Zo stelt u het voortbestaan van uw onderneming veilig.

Meer weten

Wilt u hierover meer weten? U vindt alle informatie in onderstaande brochure.