Menu

Uw pensioen

Een goede voorbereiding voor een gelukkig pensioen

Iedereen wilt zijn levenskwaliteit behouden, gedurende zijn hele leven. Om dat te bereiken is een goede voorbereiding van uw pensioen essentieel geworden. Uw Private Banker gidst u doorheen de diverse oplossingen die er bestaan, op basis van de vier pijlers van het Belgische pensioensysteem.

Vier pijlers…

… voor een stabiel pensioen

De eerste pijler is het wettelijk pensioen, berekend aan de hand van uw professionele loopbaan. Deze pijler alleen zal niet volstaan om met de nodige gemoedsrust aan uw pensioen te beginnen. De tweede en derde pijler zijn het pensioensparen en het aanvullend pensioen. Op basis van uw statuut (zelfstandige, werknemer, bedrijfsleider, vrije beroeper, ...) werden u ongetwijfeld verschillende - fiscaal voordelige - mogelijkheden voorgesteld. Tot slot is er de vierde pijler: het klassieke sparen en andere vormen van beleggen. Hoewel deze geen direct fiscaal voordeel oplevert, blijft het een goede manier om u te vergewissen van voldoende inkomsten.

Uw kapitaal berekenen

U wilt en klare en objectieve kijk op uw situatie? Bent u benieuwd hoeveel kapitaal u precies nodig hebt om een aanvaardbaar pensioen te bereiken? Uw Private Banker of Wealth Manager kan samen met u een simulatie doen volgens uw inkomsten op het einde van uw carrière en op die manier vandaag een beleggingsstrategie uitwerken zodat u op het moment van uw pensioen zeker bent van een aangename levensstijl.

Oplossingen op maat

Een solide vierde pijler komt er niet vanzelf. Uw Private Banker of Wealth Manager zorgt samen met u voor een gediversifieerde portefeuille, zodat u zeker bent van het best mogelijke rendement.