Menu

Filantropie

Concrete oplossingen die tegemoet komen aan al uw wensen en verwachtingen

De hedendaagse filantropie kenmerkt zich door een almaar actiever engagement van de schenkers. U wilt betrokken zijn bij de selectie en de aansturing van uw projecten? U wilt de resultaten zien van uw filantropische inspanningen? U stelt zich wellicht een aantal vragen over de vaardigheden die een dergelijk engagement vereist. BNP Paribas Fortis Wealth Management reikt u concrete en bruikbare oplossingen aan, voor de meest eenvoudige en de meest complexe wensen. Met dit aanbod bent u zeker van:

  • uitvoerige informatie, zodat u de sector waarin u wilt investeren ten volle begrijpt en zodat u uw netwerk kunt uitbouwen;
  • een strategie die met uw visie overeenstemt;
  • een realistisch actieplan dat uw verwachtingen en de geïnvesteerde middelen uitbalanceert;
  • efficiëntie via evaluatie van ondernomen acties.

Een weloverwogen aanpak

Er bestaan tal van manieren om filantropische acties te concretiseren: rechtstreekse giften, het oprichten van een aangepaste structuur, … Een deel van uw vermogen besteden aan filantropie vereist daarom een duidelijke strategie, een diepgaande analyse en een stricte opvolging. Een team van experts helpt u hierbij. De oplossingen zijn aangepast aan uw persoonlijk wensen, de middelen die u hieraan wil besteden en de resultaten die u ervan verwacht.

Een oplossing op maat

Elke filantroop is anders. Sommige doelstellingen vereisen een persoonlijke begeleiding en een oplossing op maat. Ons team gidst u in het universum van de verschillende mogelijkheden. Onze specialisten in filantropie staan uw Wealth Manager bij in de begeleiding van elke stap in uw filantropisch project. Zij identificeren ondermeer de meest geschikte structuur voor uw activiteit en ondersteunen u bij de selectie van mogelijke begunstigden. Samen met u evalueren ze tenslotte de sociale impact van uw initiatieven.

Een heel netwerk van experts voor uw persoonlijke begeleiding in filantropie

Uw Wealth Manager werkt samen met onze experts in filantropie en onze Estate Planners. Zij vormen een gespecialiseerd team, ondersteund door een internationaal netwerk van adviseurs. Zij begeleiden u in de uitvoerige analyse en de implementatie van uw project op basis van vier essentiële stappen:

  • het actieterrein afbakenen;
  • de strategie uitwerken en implementeren;
  • projecten selecteren;
  • het effect van uw inspanningen meten.