Menu

Een gerichte aanpak voor de vrije beroepen

Specifieke oplossingen voor vrije beroepen

Het uitoefenen van een vrij beroep brengt heel wat beperkingen met zich, denk maar aan werkuren en beschikbaarheid. BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management ontwikkelt dan ook diensten op maat van uw wensen en verwachtingen. De expertise van uw bevoorrechte gesprekspartner en andere experts geven u toegang tot de beste producten en passende oplossingen.

Een dubbele globale benadering

Hoe vindt u de optimale balans tussen uw persoonlijke en professionele belangen? Wij bieden u de globale 'duo'-benadering. Uw Private Banker (of Wealth Manager) werkt in 'duo' samen met een professioneel adviseur. Zij zoeken de beste oplossingen voor uw financiële dossiers, uw beleggingen en uw vastgoedvermogen. Beroeps- en privéleven worden als één geheel beschouwd, zodat u altijd het beste resultaat mag verwachten.

Private Banking by James tot uw dienst

Uw vrije beroepsactiviteit laat u weinig tijd? Wij hebben voor u Private Banking by James. Uw Private Banker werkt vooral telefonisch (u kunt hem bereiken op het nummer 02 433 40 52), maar gebruikt ook alle digitale communicatiekanalen. Hij staat voor u klaar, op weekdagen van 7 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Antwoorden op uw vragen

Het uitoefenen van een vrij beroep brengt specifeke vragen mee. We hebben hieronder de veelgestelde vragen opgelijst samen met de antwoorden.

Hoe haal ik inkomsten uit mijn activiteit?

Wanneer u uw beroepsactiviteit uitoefent in de vorm van een vennootschap zijn verschillende vergoedingen mogelijk (loon, dividend, opbouw pensioenkapitaal, ...). Uw Private Banker of Wealth Manager, bijgestaan door een Estate Planner, staat paraat om u te helpen daarin de juiste keuzes te maken.

Hoe behoud ik mijn levensstandaard na mijn pensioen?

Iedereen denkt aan zijn pensioen, maar niet altijd vroeg genoeg of niet altijd in optimale omstandigheden. Op basis van een financiële simulatie van uw pensioen bevelen wij u de stappen aan om eventuele tekorten te vermijden.

Moet ik in vastgoed investeren?

Eerst moet worden uitgemaakt of u beter privé of professioneel belegt. We helpen u bij die belangrijke keuze voor nu en de toekomst.

Hoe optimaliseer ik de overdracht van mijn beroepsactiviteit?

U pakt dat best ruim op voorhand aan. Uw Private Banker of Wealth Manager omringt zich met experts om u te helpen de fiscale impact van de overdracht binnen de perken te houden. Hij helpt u juridische structuren te vinden die de overdracht vereenvoudigen. En wanneer u later over het kapitaal uit uw beroepsactiviteit beschikt, dringt zich waarschijnlijk ook een herstructurering van uw privévermogen op.

Hoe bescherm ik mijn gezin en mijzelf?

U wilt dat uw naaste familieleden en uzelf dagelijks goed beschermd zijn, welke activiteit u ook uitoefent en ongeacht de intensiteit ervan. Hetzelfde geldt voor uw roerend en onroerend vermogen. Uw bevoorrechte gesprekspartner bepaalt samen met u de beste aanpak.

Hoe laat ik mijn privévermogen groeien?

BNP Paribas Fortis Banking & Wealth Management biedt u ook vermogensbeheer voor uw privévermogen. Daarbij kiest u uit verschillende mogelijkheden op maat. U opteert om de controle te behouden en voordeel te halen uit ons advies of u vertrouwt het beheer van uw vermogen toe aan onze specialisten. Zo kunt u zich volledig concentreren op de groei van uw beroepsactiviteit.

Hoe ga ik om met de wijzigende wetgeving?

Onze specialisten en gecertificeerde Private Bankers en Wealth Managers volgen de evolutie van de belastingwetgeving op de voet. Zij staan u graag bij met die kennis. Bovendien informeert onze nieuwsbrief, Wealth Outlook, u per mail over de economische en fiscale actualiteit.

Blijf op de hoogte!

Wanneer u een vrij beroep uitoefent, kunt u maar beter op de hoogte blijven zodat u uw vermogen optimaal beheert. Dankzij de vele publicaties van BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management en het advies van uw Private Banker of Wealth Manager blijft u op de hoogte van de recentste relevante informatie.

Meer weten

Wilt u hierover meer weten? U vindt alle informatie in het document dat we voor u selecteerden.