Menu

Funds & SRI Specialist

Verantwoordelijk beleggen op elk vlak

Investeren is geen kinderspel. Als uw Private Banker of Wealth Manager u beleggingsadvies geeft, raadpleegt hij vaak zelf eerst de fondsenspecialist. Zo bepaalt hij welke fondsen het best overeenkomen met uw beleggersprofiel en uw doelstellingen. Sinds enkele jaren zet BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management specifiek maatschappelijk verantwoorde fondsen in de kijker.

Eerst en vooral een totaaloplossing op maat

"Onze aanpak baseren we altijd op uw beleggersprofiel, zowel voor maatschappelijk verantwoorde beleggingen als traditionele fondsen. Daarenboven zijn er verschillende manieren om uw portefeuille te beheren. Als cliënten opteren voor maatschappelijk verantwoorde beleggingen, dan worden uw effecten beheerd volgens een SRI-model dat wij bepalen."

"SRI levert even goede resultaten als traditionele beleggingen."

Verantwoord én meer performant?

"Toen we in 2011 begonnen met SRI of maatschappelijk verantwoord beleggen, leek dit een erg onzekere taak. Hoe zouden we goede prestaties en maatschappelijke verantwoording met elkaar combineren? Maar dankzij mijn ervaring als portfolio manager, slaagde ik erin om met de SRI-fondsen zelfs een hoger rendement te halen dan met traditionele fondsen. Dit succes is vooral te danken aan de samenstelling van de SRI-fondsen, die voor twee derde beleggen in Best in Class-fondsen. Elk jaar ontmoet ik meer dan honderd asset managers. Zij vertellen mij hun verhalen. En dat laat mij dan weer toe om doelgericht de fondsen uit te kiezen die in mijn portefeuilles komen. Natuurlijk hou ik er ook altijd rekening mee dat 80% van mijn klanten een defensief of neutraal profiel heeft."

Geïnspireerd en inspirerend investeren

"We bouwen SRI-portefeuilles op maat voor verantwoorde beleggingen. In die context is gebleken dat een thematische aanpak ook zijn vruchten afwerpt. Als belegger kunt u investeringen aanmoedigen in de strijd tegen de klimaatopwarming, waterbesparing, ... We letten erop dat we op dit vlak de verwachtingen van onze cliënten inlossen, net zoals we dat ook op andere vlakken doen."

"Experts in het hart van BNP Paribas Fortis en inspiratie uit onderlinge verschillen"

De betrokken experts

"Als ik een portefeuille ontwikkel, steun ik zelf uiteraard ook op de kennis en kunde van de experts die werken in het hart van BNP Paribas Fortis. Maar niet alleen op hen. Ik laat mij ook inspireren door andere spelers op de markt. Onze onderlinge verschillen zijn volgens mij zelfs nuttig voor beide partijen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat ik een beter rendement wil halen dan mijn buurman. Bovendien is het duidelijk dat de cliënten het belang van ons unieke concept erkennen, wat ons in 2015 toeliet om aan de verwachtingen van niet minder dan 15.000 cliënten te voldoen."