Menu

Uw Private Bank adviseert u

Het beste van de bank

BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management is gespecialiseerd in het aanbieden van een volledig pakket van diensten aan welgestelde gezinnen en particuliere cliënten. Voor elk vermogen bieden we specifieke oplossingen aan. Tussen 250.000 en 5.000.000 euro begeleiden bekwame en professionele Private Bankers u. Boven 5.000.000 euro zorgt het Wealth Management-team voor nog gerichtere oplossingen in functie van uw vermogen.

Financial Times verkiest BNP Paribas Fortis tot ‘Best Private Bank in Belgium’

Hoofd van Private Banking & Wealth Management België Stéphane Vermeire nam de prijs op 26 oktober in ontvangst tijdens een officiële ceremonie in Londen. De award geldt als een van de meest prestigieuze prijzen in de private banking-wereld. Dat de bank koploper is op het gebied van duurzame beleggingen, speelde een doorslaggevende rol.

Onze filosofie: elk vermogen is uniek

Ook dat van u. Daarom engageert de Private Bank van BNP Paribas Fortis zich om u met maatwerk professioneel bij te staan in het beheer en de verdere opbouw van uw vermogen. Of het nu gaat om een roerend of onroerend, een nationaal of internationaal vermogen, het is onze taak om het optimaal te beschermen, te doen groeien en u te adviseren hoe u het op de beste manier aan de volgende generatie kunt overdragen.

De cliënten van de Private Bank genieten een professionele service die de expertise van verschillende medewerkers samenbrengt. Of het nu gaat om vermogensplanning, investeringen, kredieten of zelfs verzekeringen, wij stellen u onze gerichte aanpak voor die best beantwoordt aan uw financiële situatie en uw wensen en verwachtingen.

De meest gefortuneerde cliënten (met een vermogen van minimaal 5.000.000 euro) begeleiden we naar onze afdeling Wealth Management. Specifieke teams stellen hun expertise ten dienste van deze cliënten en werken oplossingen uit die in het bijzonder beantwoorden aan hun eisen en bezorgheden. Beheer, vermogensstucturering, filantropie of ook exclusieve en perfect aangepaste investeringsstrategieën, niets wordt aan het toeval overgelaten om de cliënten van BNP Paribas Fortis Wealth Management toe te laten een geprivilegieerde relatie met hun bank te ervaren.

BNP Paribas Groep, de expertise van een erkend leider

  • de grootste bank in de eurozone;
  • staat in de top tien van de belangrijkste financiële dienstverleners wereldwijd;
  • actief in drie grote domeinen: Retail & Private Banking, Investment Solutions en Corporate & Investment Banking;
  • sterk aanwezig in de Verenigde Staten, Azië en de belangrijkste groeilanden;
  • al vele jaren beloond met verschillende internationale awards als een van de beste private banken;
  • BNP Paribas Groep heeft momenteel de volgende rating: A+ bij S&P en Fitch en A2 bij Moody's.

Dicht bij u

Omdat uw karakteristieken uniek zijn, kiest u zelf op welke manier u uw relatie met de Private Bank wenst aan te gaan. U kunt uw Private Banker ontmoeten in uw Private Banking Centre in uw buurt. Of hij kan zich begeven naar een plaats die u kiest op basis van uw beschikbaarheid (thuis, kantoor, …). Hetzelfde geldt voor de Wealth Manager.

Voor mensen die de voorkeur geven aan ruimere openingsuren of hun vermogen op afstand willen beheren, is er Private Banking by James. Uw Private Banker werkt vooral telefonisch (u kunt hem bereiken op het nummer 02 433 40 51), maar gebruikt ook alle digitale communicatiekanalen. Hij staat voor u klaar, op weekdagen van 7 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur. Wij bieden u ook de telefoonlijn PrivilegeConnect voor uw vragen over bankzaken,een  exclusieveservice waarbij onze medewerkers u de klok rond verder helpen.

Om nog dichter bij u te staan, ontwikkelen wij dagelijks specifieke oplossingen perfect op maat van aparte profielen zoals de vrije beroepen of de ondernemers. Ontdek de gerichte oplossingen die we u aanreiken!

U beter van dienst zijn

Vertrouwen en transparantie zijn de hoekstenen van onze relatie. Samen met u en uw familie bouwen we een duurzame band op. In die context hechten we er veel belang aan dat we u en uw projecten leren kennen. Zo zijn we u ongetwijfeld beter van dienst.

Ieder jaar nemen wij dan ook de tijd om onze relatie te toetsen en ons te verzekeren van uw volledige tevredenheid. We bekijken al uw projecten om samen met u een actieplan te bepalen dat beantwoordt aan uw noden en verwachtingen.

Een geëngageerde speler

Wij hechten veel belang aan ethiek en sociaal engagement. Ondernemen op een sociaal verantwoordelijke manier is essentieel in ons algemeen ondernemingsbeleid.

Het is meer dan ooit van belang om ethische regels vast te stellen in de relatie met onze cliënten, deze correct uit te leggen en ze te laten respecteren in elke situatie.

Ons engagement en de keuze voor sociaal verantwoordelijk ondernemen zijn voor ons zo waardevol dat het ons fier maakt op ons werk van elke dag.

Het zijn waarden die we met u delen in alle stappen die we nemen voor u en/of met u.

Stéphane Vermeire

Met Stéphane Vermeire, sinds 2013 hoofd van BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management, waait er een nieuwe wind doorheen het bedrijf: nieuwe services, technologische innovaties en een vernieuwde aanpak. Samen met zijn teams werkt hij er dag na dag aan om deze dynamische afdeling up-to-the-minute te brengen met de laatste innovaties.

"Dankzij onze expertise op de meest uiteenlopende vlakken, dankzij onze gespecialiseerde kantoren en dankzij de persoonlijke aanpak van onze 500 Private Bankers en Wealth Managers, staan wij dicht bij onze cliënt. En dat zowel op professioneel als op geografisch vlak. Bovendien hebben wij het geluk deel uit te maken van een grote internationale groep. Die stelt al haar expertise en haar hele netwerk ter beschikking."

"Private Banking is een métier waarbij het persoonlijk contact essentieel is. Toch zijn we er ook van overtuigd dat technologie cruciaal is voor de toekomst van ons vak en in de communicatie met onze cliënten. Daarvan zijn wij overtuigd. Onze teams zijn dan ook voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe tools om het leven van onze cliënten makkelijker te maken en om hen een betere service te bieden."

"Ik ben er trots op dat de Private Bank een koploper is op vlak van maatschappelijk verantwoord beleggen en filantropie ... Wij zijn één van de weinige private banken die daarvoor een gespecialiseerd team hebben. Ook ons partnership met de Koning Boudewijnstichting is uniek en maakt het mogelijk om onze cliënten rechtstreeks te betrekken bij deze aanpak."