Menu

Eerste keer beleggen

Voor ieder wat wils, ook voor de beginnende belegger

De eerste keer beleggen, het lijkt een grote stap. Maar wist u dat er voor iedere belegger aangepaste formules zijn? Ga na wat voor u belangrijk is en kies een belegging die bij u past.

Ik heb geen groot startbedrag

Met Flexinvest belegt u automatisch, vanaf 30 euro per maand. U kiest een vast bedrag en een vast moment en daarna hoeft u er niet meer aan te denken. Bovendien belegt u gespreid in de tijd, en dat levert heel wat voordelen op.

Ik wil zeker zijn dat ik het ingelegde bedrag terugkrijg

Beleggingen met kapitaalbescherming hebben een vaste looptijd, waarna u het bedrag dat u inlegde terugkrijgt. Tijdens de looptijd ontvangt u een variabele of vaste rente.

Ik wil een kant-en-klaar beleggingsfonds

Met onze kant-en-klare fondsen krijgt u vlot toegang tot een portefeuille met een brede Europese en internationale spreiding. En wenst u met uw belegging bijdragen aan een betere wereld? Dan kan dat met ons duurzame strategiefonds.

Checklist: Bent u klaar om te beleggen?

Laten we beginnen bij het begin. Beleggen doet u best vanuit een gezonde financiële basis.

  1. U hebt een spaarrekening met een geldreserve voor alledaagse en onverwachte uitgaven.
  2. U geniet van elk belastingvoordeel, o.a. door aan pensioensparen te doen.
  3. Misschien hebt u nog belangrijke toekomstplannen en vult u daarvoor een apart spaarpotje.

Hebt u deze basis gelegd? Dan bent u er klaar voor!

Hou er rekening mee dat…

  • ...beleggen doorgaans pas kan lonen op lange termijn. Het is dus een interessante oplossing voor spaargeld dat anders verschillende jaren op uw spaarrekening zou blijven staan.
  • ...de opbrengst die een belegging kan opleveren samenhangt met het risico dat u bereid bent te nemen. Neemt u meer risico, dan stijgt doorgaans uw mogelijke opbrengst. Speelt u op veilig, dan zal uw rendement meestal lager liggen.
  • … u best belegt in beleggingsproducten die u kent en waarmee u al wat ervaring hebt. Dit kunt u op elk moment online testen met een vragenlijst die de bank speciaal hiervoor ontwikkeld heeft. Klik hier voor meer informatie over onze test ‘Kennis en ervaring’.

Advies en begeleiding

Via de telefoon of in uw bankkantoor? Onze adviseurs staan paraat om te antwoorden op al uw vragen over beleggen. Zij analyseren uw persoonlijke situatie en geven advies op maat, zodat u uw spaargeld optimaal inzet.

Uw spaar- en beleggingstraject

Ontdek welke etappes uit het spaar- en beleggingstraject u al hebt afgelegd en welke u nog kunt ondernemen.