Menu

Flexinvest

Beleggen vanaf 30 EUR per maand

Een gratis Beleggingsplan 

U betaalt niets extra bovenop de gebruikelijke kosten van het gekozen fonds. Ook de effectenrekening (daarop wordt uw belegging bewaard) is gratis.

Beleggen vanaf € 30 per maand

Flexinvest is interessant voor kleine én grote bedragen, en daarom ook ideaal om te starten met beleggen. U kiest zelf hoeveel en hoe vaak u stort.

Snel online inschrijven.

Inschrijven was nog nooit zo gemakkelijk. In enkele klikken maakt u een simulatie van uw gewenste belegging en opent u online uw Flexinvestplan.

Nog meer voordelen van Flexinvest

 • Er is geen einddatum: u wijzigt, pauzeert en stopt wanneer u wilt, allemaal gratis
 • uw bedrag wordt elke maand automatisch gestort
 • uw belegging opvolgen kan in uw Easy Banking Web en in de app

Maak een simulatie van uw belegging en vergelijk met sparen

Hoeveel kan mijn geld opbrengen?

Hoeveel moet ik maandelijks opzij zetten om een bepaald bedrag bijeen te krijgen?

Waarom zou u gespreid beleggen?

 • De rente op de spaarboekjes staat laag. En het ziet er naar uit dat dit nog even zal duren;
 • U hebt geen groot startbedrag nodig. U voelt het dus niet in uw portemonnee;
 • U moet niet nadenken over het beste moment om te beleggen (Market timing heet dat in beleggersjargon). Natuurlijk koopt iedereen zijn belegging liefst vlak voor de prijs gaat stijgen. Maar niemand weet wanneer dat zal zijn. Als u daarentegen bv. elke maand belegt, dan kunt u uw aankopen spreiden. De prijs zal dan soms hoger, maar soms ook lager liggen. Resultaat: op lange termijn vlakt u de gemiddelde aankoopprijs af.

Hoe gaat dat precies in zijn werk?

 • Daalt de koers, dan daalt de prijs van de deelbewijzen* en betaalt u minder per stuk. U krijgt dus meer stuks voor hetzelfde bedrag. Maar in dat geval daalt ook de waarde van de deelbewijzen die u eerder kocht.
 • Stijgt de koers, dan stijgt de prijs van de deelbewijzen*. U krijgt dus minder stuks voor hetzelfde bedrag. Maar in dat geval stijgt ook de waarde van de deelbewijzen die u eerder kocht.

*Een deelbewijs is een 'stukje' van een beleggingsfonds. Net zoals u van bedrijven aandelen kunt kopen, koopt u van beleggingsfondsen deelbewijzen.

In welke fondsen kunt u beleggen?

U kiest een fonds op basis van uw interesse en het risico dat u wilt nemen. U kunt Flexinvest combineren met elk fonds in ons aanbod, op enkele uitzonderingen na. Zeker voor beginnende beleggers is een fonds een interessante keuze:

 • Het is gemakkelijk, want de fondsbeheerder belegt voor u.
 • Er bestaan zelfs handige kant-en-klare fondsen, namelijk onze strategiefondsen.
 • Een fonds bevat verschillende beleggingen, zodat u vanzelf uw risico's spreidt.

Hoeveel kost dit beleggingsplan?

Het plan zelf is gratis, net zoals de effectenrekening. U betaalt natuurlijk wel instapkosten elke keer u een bedrag belegt.  

Als u elke maand bijvoorbeeld € 50 wilt beleggen en de instapkosten bedragen 2,50%, dan betaalt u maandelijks € 1,22 instapkosten. De rest wordt belegd. Maakt u een simulatie, dan zijn deze kosten er al van af.

Waarom moet u instapkosten betalen?

Instap- of toetredingskosten zijn kosten die je betaalt als je een of meerdere deelbewijzen van een fonds aankoopt. Deze instapkosten zijn een vergoeding voor de creatie, de wettelijke verplichtingen, de commercialisering en de professionele ondersteuning die je voor elk fonds kunt krijgen.

Hoeveel belastingen moet u betalen?

 • Roerende voorheffing: bepaalde fondsen kunnen voor meer dan 25% in schuldvorderingen belegd zijn. Bij de verkoop van deze fondsen betaalt u hierdoor 30% roerende voorheffing op de meerwaarde van deze schuldvorderingen, dus op slechts een deel van uw eventuele totale meerwaarde.
 • Taks op beursverrichtingen (TOB): U betaalt geen TOB bij instap. Bij uitstap - als u dus verkoopt - betaalt u 1,32% TOB voor kapitalisatiedeelbewijzen met een maximum van 4.000 EUR. Deze taks betaalt u op de waarde van uw belegging op het moment van de verkoop.

Deze informatie geldt voor de gewone belegger in België en kan later nog wijzigen.