Menu

Flexinvest

  • een flexibel en automatisch beleggingsplan
  • op uw eigen tempo een belegging opbouwen
  • vanaf 30 EUR per maand

Beleggen op uw tempo

Flexinvest is een eenvoudig beleggingsplan dat u helpt regelmatig te beleggen. U belegt automatisch een vast bedrag op een vast moment, in een beleggingsfonds naar keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld 30 euro per maand, of 500 euro elk half jaar beleggen. U bepaalt dit helemaal zelf. U kunt het plan kosteloos aanpassen of stopzetten wanneer u maar wilt.

Met Flexinvest belegt u gespreid, en da's beter!

Natuurlijk koopt u uw belegging liefst vlak voor de prijs stijgt. Maar u weet nooit wanneer dat gunstige moment valt. Koopt u regelmatig voor kleine bedragen, dan zijn uw aankopen gespreid, zodat de prijs soms hoger, maar soms ook lager is:

  • Daalt de koers, dan daalt de prijs van de deelbewijzen* en betaalt u minder per stuk. U krijgt dus meer stuks voor hetzelfde bedrag. Maar in dat geval daalt ook de waarde van de deelbewijzen die u eerder kocht.
  • Stijgt de koers, dan stijgt de prijs van de deelbewijzen. U krijgt dus minder stuks voor hetzelfde bedrag. Maar in dat geval stijgt ook de waarde van de deelbewijzen die u eerder kocht.

Op lange termijn vlakt u dus de gemiddelde aankoopprijs af. Bovendien hoeft u niet te piekeren over het beste moment om te kopen en vermijdt u een impulsieve beslissing als de markten plots dalen of stijgen.

Deelbewijs

Een deelbewijs is een 'stukje' van een beleggingsfonds. Net zoals u van bedrijven aandelen kunt kopen, koopt u van beleggingsfondsen deelbewijzen.

Kies in welk fonds u belegt

Met Flexinvest belegt u automatisch in een beleggingsfonds van uw keuze. U kiest een fonds op basis van uw interesses en de risico's die u wilt nemen. U kunt Flexinvest combineren met elk fonds in ons brede aanbod, op enkele uitzonderingen na.

Zeker voor beginnende beleggers is een fonds een interessante keuze:

  • Het is gemakkelijk, want de fondsbeheerder belegt voor u.
  • Er bestaan zelfs handige kant-en-klare fondsen, namelijk onze strategiefondsen.
  • Een fonds bevat verschillende beleggingen, zodat u vanzelf uw risico's spreidt.

Hebt u nog vragen? Bel ons gerust even of maak een afspraak.

Flexinvest kan ook omgekeerd

Gespreid uitstappen

U hebt jarenlang belegd in een fonds en vindt dat de tijd rijp is om uit te stappen. Maar u weet nooit wanneer het beste moment valt om uw deelbewijzen te verkopen. Doe het daarom gespreid in de tijd en verkoop bijvoorbeeld iedere maand voor 200 euro. Zo bent u minder afhankelijk van de koers en hebt u een mooie aanvulling op uw pensioen of loon.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u in deze documenten terecht. Hebt u nog vragen? Onze adviseurs geven graag meer uitleg.