Menu

De veiligheid van uw gegevens staat centraal

Valse websites, bedrieglijke e-mails, hacking, factuurfraude …

Internetcriminelen zijn ontzettend creatief. De veiligheid van uw gegevens is onze topprioriteit. We gebruiken de nieuwste technologieën om ze te beschermen. U kunt ook zelf actief meewerken aan de dagelijkse veiligheid van uw mobiele bank. Met een aantal handige tips leert u wat u kunt doen om uw gegevens te beschermen.

Hoe beveiligen we uw gegevens?

Uw identificatie in Easy Banking web verloopt volkomen veilig dankzij uw kaartlezer en persoonlijke ID. Door de chip in uw bankkaart te lezen, genereert de kaartlezer een willekeurige en unieke code waarmee u zich veilig kunt aanmelden.

Wat kunt u zelf doen om uw gegevens te beveiligen?

Vergrendel de toegang tot uw computer met een paswoord. Zo beveiligt u de toegang tot uw gegevens. Laat u uw computer enkele minuten onbeheerd achter? Vergeet niet om uw sessie af te sluiten.

Sommige verrichtingen bij online bankieren, zoals betalingsorders, vragen een extra bevestiging via uw bankkaart en kaartlezer. Zonder die digitale handtekening wordt uw transactie niet uitgevoerd.

Hoe sterker uw paswoord, hoe beter de gegevensbeveiliging. Zorg er dus voor dat u voor elk(e) mailbox, programma, toepassing of user account een uniek en complex paswoord hebt ... Hoe u dat doet? Hier vindt u een aantal nuttige tips.

Het gebruik van Easy Banking Web voor een snelle afhandeling van uw dagelijkse verrichtingen is absoluut veilig. Zo wordt bijvoorbeeld uw verbinding automatisch verbroken na vijf minuten inactiviteit.

Stel, u hebt een transactie verricht in Easy Banking Web. Om ongewenste handelingen te vermijden, doet u er goed aan om uw Easy Banking-sessie daarna onmiddellijk af te sluiten.

Om uw gegevens veilig te houden, zullen wij u nooit vertrouwelijke informatie (pincode, M1- of M2-code, paswoord voor Easy Banking en dergelijke meer) per telefoon of e-mail vragen.

Bewaar nooit persoonsgegevens op de harde schijf van uw computer (adres, nummer van uw identiteitskaart, rekeningnummer, pincode, paswoorden, ID's enz.).

Dag na dag onderzoeken we de nieuwste technieken die cybercriminelen gebruiken om hun frauduleuze praktijken te maskeren.

Installeer een virusscanner op uw computer. Die vindt, blokkeert en verwijdert schadelijke software van uw toestel. Kijk regelmatig na of uw virusscanner up-to-date is. Het komt de veiligheid van uw gegevens alleen maar ten goede.

We sturen u alleen commerciële e-mails als u ons daar de toestemming voor hebt gegeven.

Kijk uit voor e-mails van onbekende afzenders. Open bij twijfel nooit een bijlage.

Hoe fraude herkennen en melden?

Wat zijn de frequentste vormen van fraude? Hoe Easy Banking Web en het internet in het algemeen veilig gebruiken? Lees het hier.