Menu

Google Pay

Google Pay. Tik. Betaal. Geniet.

Uw smartphone hebt u altijd bij u. U doet er alles mee. Bellen, internetten, chatten… Vanaf nu kunt u er ook mee betalen! Gedaan met cash.

Download de app. Voeg uw kaart toe. Bevestig. Klaar!

Ontdek Google Pay

Eenvoudig

Tik. Betaal. Geniet. Bekijk de video

Veilig

Nog veiliger dan uw portefeuille. Bekijk de video

Gratis

Betalen zonder extra kosten.

Wereldwijd

In miljoenen zaken. Bekijk de video

Al uw kaarten in één app

Nieuw: voortaan ook uw betaalkaarten. Bekijk de video

In-app betalingen

Geïntegreerd in uw favoriete apps.

Mobiel betalen in 3 stappen

App downloaden, kaart registreren en code bevestigen. Zo eenvoudig is het.

1. Download de gratis app in Google Play

Download de app hier.

2. Voeg uw kaarten toe

Neem een foto van uw kaart. Voeg toe in Google Pay. Eenvoudiger kan niet!

3. Bevestig via sms, telefoon of onze app

Na registratie krijgt u een code, bevestig via sms, Easy Banking Centre of via Easy Banking App.

Klaar! Tik. Betaal. Geniet!

Ontdek Google Pay:

Wereldwijd

Met Google Pay koopt en betaalt u met één tik in miljoenen zaken over heel de wereld.

Handelaar? Eigenaar van een zaak?

Laat ook uw klanten mobiel betalen via uw betaalterminal. Net als in miljoenen andere zaken over heel de wereld. Het verhoogt uw omzet. En elektronische betalingen zijn veiliger, eenvoudiger en sneller. Kies hier uw betaalterminal.

Veelgestelde vragen

Android Pay wordt Google Pay

Waarom Google Pay ? Wat is er gebeurd met Android Pay?

Android Pay kreeg een nieuwe look en naam mee: Google Pay. Maar geen zorgen, u kunt blijven betalen in winkels en online met de app Google Pay, precies zoals u dat vroeger deed met Android Pay. Als u al Android Pay gebruikt zal de app vanzelf updaten naar Google Pay.

Waar kan ik Google Pay gebruiken?

Het Google Pay logo vervangt het Android Pay logo binnenkort op de apps en websites van handelaren die deze betaalmethode aanvaarden. Voor bijkomende informatie, kijk op de Google Blog.

Starten met Google Pay

Wat is Google Pay?

Google Pay is een app van Google voor smartphonebetalingen. De Android-gebruikers kunnen krediet- en debetkaarten van meerdere banken toevoegen op dit platform, om contactloos betalingen uit te voeren in winkels en in sommige apps.

Hoe kan ik Google Pay installeren?

Selecteer Google Pay in de Google Play Store en installeer de app. Controleer of uw smartphone minstens op Android 5.0+ draait en een NFC-chip heeft. Kijk na of de NFC-functie is ingeschakeld.

Hoe voeg ik mijn krediet- en/of debetkaart toe op Google Pay?

Stap 1: de gegevens van uw kaart

1) Een kaart voegt u toe als volgt: vul de kaartinformatie manueel in de corresponderende vakken in. Voor kredietkaarten moet u de drie controlecijfers op de achterkant van de kaart manueel invoeren.

Stap 2 : U authentiseren

U kunt kiezen tussen 3 methodes: per sms, door het Easy Banking Centre te contacteren of via Easy Banking App (enkel voor Visa-kaarten).

  • Via sms: als u kiest voor de eerste optie, dan stuurt de bank een verificatiecode van 6 cijfers naar uw telefoonnummer om er zeker van te zijn dat u wel degelijk de rechtmatige kaarthouder bent. Voer die verificatiecode in Google Pay in en klaar! Uw kaart is geregistreerd en u kunt onmiddellijk smartphonebetalingen uitvoeren.
  • Via Easy Banking App: de houders kunnen hun kaart activeren via Easy Banking App. Dit is heel eenvoudig en snel: gewoon de instructies volgen.
  • Via het Easy Banking Centre: als u de verificatiecode niet via sms wilt ontvangen of u de code niet zou ontvangen (bijvoorbeeld wanneer de bank niet over uw huidige telefoonnummer beschikt), bel dan op het nummer 02 433 43 67 om uw kaart te activeren in Google Pay. Uw kaart zal geactiveerd worden door een medewerker na verificatie van uw identiteit.
Kan ik meerdere kaarten gebruiken om betalingen te doen?

Ja, natuurlijk kunt u meerdere debet- en kredietkaarten toevoegen. U moet wel 1 kaart als standaardwaarde selecteren (deze die bovenaan op het scherm staat is uw standaardkaart). U kunt de geselecteerde kaart gemakkelijk wijzigen.

Hoe selecteer ik mijn standaardkaart?

Heel eenvoudig. U kunt dit op 2 manieren:

  1. Selecteer de gewenste kaart, scrol dan naar beneden en selecteer ‘als standaardkaart definiëren’. Meer hoeft u niet te doen!
  2. Selecteer op uw scherm de foto met de kaart naar uw keuze, houd uw vinger op de kaart en glijd ze naar boven op uw scherm (swipen). ’t Is zo gedaan!

Hoe betaal ik met Google Pay?

Hoe werkt het?

U staat voor een terminal van een handelaar die contactloze betalingen aanvaardt en u hebt uw kaart correct toegevoegd: betaal met één beweging door uw telefoon tegen de betaalterminal te houden (boven of opzij).

Om een klein bedrag (minder dan 25 euro) te betalen, haalt u gewoon uw apparaat uit slaapstand en houd uw telefoon tegen de betaalterminal. Voor grotere bedragen moet u uw telefoon ontgrendelen met behulp van de veiligheidscode, de juiste beweging of uw digitale vingerafdruk.

Zal ik mijn telefoon moeten ontgrendelen in andere situaties?

Ja, in het algemeen zult u vanaf de 4e opeenvolgende verrichting (zelfs als het gaat om verrichtingen van minder dan 25 euro) gevraagd worden uw telefoon te ontgrendelen, Veiligheidsregels werden opgesteld om de consument te beschermen en het risico op fraude te verminderen in geval van verlies of diefstal van de gsm.

Bestaat er een maximumlimiet voor betalingen met Google Pay?

De betalingslimiet is dezelfde als die van de gelinkte debet- of kredietkaarten. Consulteer, als het nodig is, de limieten die gelinkt zijn aan uw kaart via Easy Banking Web.

Zijn er bijkomende kosten aan het gebruik van Google Pay?

De applicatie Google Pay is gratis. Er zijn dus geen bijkomende kosten verbonden aan het gebruik van deze app. De wisselkosten die gelinkt zijn aan betalingen buiten de Eurozone zijn identiek aan deze die toegepast worden voor gewone betalingen met de debet- of kredietkaart.

De veiligheid op Google Pay

Wat moet ik doen na verlies of diefstal van mijn smartphone?

Bij verlies van uw telefoon blokkeert u gemakkelijk alle functies op afstand via de site van Google door in te loggen op https://www.google.com/android/devicemanager.

Als u alleen uw betalingen met Google Pay wilt blokkeren, zonder uw smartphone te blokkeren, dient u CardStop te bellen op het nummer 070 344 344. U moet de operator vragen alle ‘tokens’ te annuleren verbonden aan uw kaart in Google Pay. U kunt ook het Easy Banking Centre contacteren op het nummer 02 433 43 67.

Wat is dat, een ‘token’? De “token” is een virtueel kaartnummer dat gebruikt wordt in plaats van uw echt kaartnummer om uw aankopen te doen en uw verrichtingen te beveiligen.

Wat moet ik doen als ik mijn smartphone terugvind?

Telefoneer naar Card Stop op het nummer 070 344 344 of het Easy Banking Centre op het nummer 02 433 43 67 om uw “tokens” te deblokkeren.

Wat moet ik doen bij verlies of het stelen van mijn kaart?

Als uw kaart verloren of gestolen is, dan moet u Card Stop contacteren op het nummer 070 344 344 en de kaart laten blokkeren. Zo worden alle tokens die gelinkt zijn aan deze kaart geblokkeerd en kan geen enkele verrichting meer gedaan worden met deze kaart, inbegrepen verrichtingen met Google Pay.

Problemen met Google Pay?

Wat moet ik doen als ik een installatieprobleem heb?

Als u problemen hebt om de Google Pay-app te installeren, check dan of uw smartphone minstens op Android 4.4 draait en de NFC-functie heeft.

Wat moet ik doen als ik een authenticatieprobleem heb?

Als u een probleem hebt met de authenticatie, raden wij u aan contact op te nemen met het Easy Banking Centre op het nummer 02 433 43 67 van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Wat moet ik doen als ik mijn kaart niet kan toevoegen?

Als u er niet in slaagt om een kaart toe te voegen, neemt u het best contact op met het Easy Banking Centre op 02 433 43 67 van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur.

Ik slaag er niet in betalingen uit te voeren, wie kan ik contacteren?

U kunt hiervoor het Easy Banking Centre contacteren op het nummer 02 433 43 67 van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur.

Wat moet ik doen als ik een betalingsprobleem heb?

Controleer eerst of de betaalterminal van de handelaar of het e-commerce-systeem wel degelijk uitgerust is met een NFC-toepassing en dus de logo's van Google Pay en/of contactloos terug te vinden zijn. Mogelijk is de terminal om technische redenen in onderhoud en kan hij daarom op dat ogenblik geen contactloze betalingen verwerken.

Neem gerust contact op met het Easy Banking Centre op 02 433 43 67 van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur. Vermeld dan de referentiegegevens van de handelaar, de datum en het uur van de verrichting.

Wat moet ik doen als ik mijn smartphone kwijt ben?

Bij verlies van uw telefoon blokkeert u gemakkelijk alle functies op afstand via de site van Google door in te loggen op https://www.google.com/android/devicemanager.

Als u uw betalingen met Google Pay wilt blokkeren, zonder uw smartphone of kaart zelf te blokkeren, dient u CardStop te bellen op het nummer 070 344 344. U moet dan vragen om alle ’tokens’ te annuleren verbonden aan uw kaart in Google Pay of contacteer het Easy Banking Centre op het nummer 02 433 43 67.

Wat is dat, een ‘token’? De ‘token’ is een virtueel kaartnummer dat gebruikt wordt in plaats van uw echt kaartnummer om uw aankopen te doen en uw verrichtingen te beveiligen.

Wat moet ik doen als ik mijn smartphone terugvind ?

Bel CardStop op 070 344 344 of het Easy Banking Centre op het nummer 02 433 43 67 om uw ‘tokens’ te deblokkeren als deze voordien geblokkeerd werden.

Wat moet ik doen als ik mijn kaart verlies?

Als u uw kaart verliest, dan moet u die blokkeren via CardStop op het nummer 070 344 344. Hierdoor worden alle ‘tokens’ die gelinkt zijn aan deze kaart geblokkeerd. Geen enkele verrichting kan nog uitgevoerd worden met de betrokken kaart, inclusief de verrichtingen met Google Pay.

Wat moet ik doen als ik een toegevoegde kaart in Google Pay wil verwijderen?

Dit is heel eenvoudig. Selecteer uw kaart in Google Pay. Selecteer ‘verwijder de kaart’ en bevestig deze actie.

Wat moet ik doen om een VISA- of MasterCard-verrichting in Google Pay te betwisten?

U dient deze verrichting te betwisten via www.mijnkaart.be, zoals voor alle andere verrichtingen met uw kredietkaart.

Wat moet ik doen om een verrichting met mijn debetkaart (Maestro) in Google Pay te betwisten?

U moet dezelfde procedure gebruiken als voor elke andere verrichting met uw debetkaart. U gaat naar uw kantoor met uw proces-verbaal als het gaat om een verlies of diefstal.

Meer informatie

Hebt u nog andere vragen?

Neem contact op met het Easy Banking Centre op 02 433 43 67 van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur.