Menu

Uw onderneming beginnen

Vlot van start gaan

Om snel en eenvoudig te starten hebt u een checklist nodig. U vermijdt de valkuilen voor beginnende ondernemers en u komt sneller tot het gewenste resultaat, van voorbereiden tot oprichten en go!

Checklist? Check!

Of noem het een stappenplan, de wegwijzer voor een succesvolle start van uw onderneming. Van voorbereiden tot oprichten, uw Adviseur Starter gaat met u aan de slag, stap voor stap.

1 vaste contactpersoon

Uw Adviseur Starters is uw contactpersoon. U kunt bij hem terecht met al uw vragen tijdens de voorbereiding, maar ook bij het oprichten. Da’s gemakkelijk en u wint tijd.

Oplossingen? Yes, we can!

Als beginnende ondernemer is het belangrijk dat u snel en eenvoudig tot oplossingen komt. Denk maar aan uw business plan of het oprichten van uw onderneming via CompanyMakers. Uw Adviseur Starters helpt u verder.

Uw project voorbereiden

Uw stappenplan, een leidraad voor succes!

Een adviseur helpt u bij alle stappen van het starten en hij helpt u bij de zaken die echt tellen. Dit zijn de stappen die een beginnende ondernemer in grote lijnen volgt, uw checklist van voorbereiding tot oprichten en starten.

 • Welke ondernemingsvorm is het meest geschikt voor mijn project? De juiste ondernemingsvorm bepalen is cruciaal bij het opstarten van uw zaak.
 • Een weldoordacht business plan is een must. Laat u bijstaan door uw boekhouder, maak gebruik van ons dynamisch business plan en stel de juiste vragen bij het opstarten van uw zaak.
 • Als beginnende ondernemer hebt u vele administratieve vragen voor het ondernemingsloket zoals vergunningen, inschrijving in KBO of activatie BTW-nummer. Via onze partner Securex* brengen wij u hiervoor in contact met een echte specialist, ook uw sociaal secretariaat voor personeelszaken.
 • Hoe financier ik mijn activiteiten? Een krediet, crowdfunding of subsidies, er zijn heel wat mogelijkheden voor financiering.
 • Hoe digitaliseer ik mijn onderneming? Steeds meer Belgen kopen online, digitaliseren is de sleutel tot succes.
 • Hoe bescherm ik mijn onderneming tegen verschillende bedrijfsrisico’s? Correct verzekerd zijn, elke beginnende ondernemer heeft er baat bij.
 • Hoe organiseer ik mijn pensioenrechten? Een comfortabel pensioen, daar kunt u niet vroeg genoeg aan beginnen.

Uw onderneming oprichten en go!

De oprichting versnellen

Een bedrijf oprichten geeft heel wat administratie. Samen met uw Adviseur Starters maken we het gemakkelijk, online en snel. Inderdaad, in enkele klikken start u met de oprichting van uw onderneming. Uw Adviseur Starters begeleidt u doorheen het hele proces. Beter en gemakkelijker kunt u het niet doen.

U kiest voor een eenmanszaak

Als ondernemer hebt u besloten uw activiteit op te starten als zelfstandige. Via onze partner Securex gidsen wij u door alle formaliteiten bij de opstart van uw zaak:

 • inschrijving bij de Kruispuntbank van de Ondernemingen (KBO);
 • aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds;
 • gratis activering van uw ondernemingsnummer dat zal dienen als btw-nummer.

U krijgt een gratis gesprek van een uur met een expert van Securex*

U kiest voor een vennootschap

Als ondernemer hebt u besloten uw activiteit op te starten als een vennootschap. U wilt een bvba? Dankzij CompanyMakers:

 • kunt u dit digitaal doen;
 • start u met minder paperassen uw nieuwe vennootschap;
 • worden alle formaliteiten van inschrijving bij de Kruispuntbank of de activering van uw ondernemingsnummer geregeld.

Raadpleeg altijd uw boekhouder bij het maken van uw keuze.

Ontdek ons traject

Na de voorbereiding van uw project en de oprichting van uw onderneming neemt u de volgende stap: bekijk onze oplossingen om te betalen en betaald te worden.

Bizcover, van informeren naar go!

Neem alvast een kijkje op Bizcover, u vindt er heel wat informatie en bruikbare tips voor beginnende ondernemers om vlot te starten. Lees de artikelen voor starters!

Wettelijke informatie

*De VZW Groep Securex waarvan de maatschappelijke zetel gelegen is in België, te 1040 Brussel, Tervurenlaan 43, BTW BE 0419.678.319 RPR Brussel en die bereikbaar is via telefoon op het nr. + 32 2 729 92 11, fax +32 2 705 28 92 en via e-mail op het adres info@securex.be

U wilt kennismaken met uw Adviseur Starters?