Menu

Vlot betalen in het buitenland

Betalen met uw bankkaart of kredietkaart doet u met de diensten van BNP Paribas Fortis in het buitenland net zo vlot en veilig als in eigen land.

We zorgen samen met u voor veilig betaalcomfort in het buitenland

Reizen in het buitenland doet u liefst zo comfortabel mogelijk. Wij helpen u om u optimaal betaalcomfort te geven in het buitenland. De beveiliging van uw betalingen is voor ons een prioriteit. Om fraude te voorkomen zijn er bij kredietkaarten en bankkaarten standaad enkele beperkingen ingesteld. Hieronder leest u over deze veiligheidsbeperkingen en hoe u ze heel eenvoudig ongedaan kunt maken. Voor online betalingen gelden de beperkingen niet. Ook over hoe u vlot vreemde munten kunt bestellen vindt u hier nuttige info.

Visa/MasterCard in de V.S.

Vlot betalen met uw Visa-kaart of Mastercard in de V.S.? Dat kan. Voor de beveiliging van uw kredietkaart is echter de beveiliging 'niet voor gebruik in de V.S., bij Amerikaanse autoverhuurbedrijven en bij cruises onder Amerikaanse vlag' ingesteld. Dat komt doordat in de V.S. hoofdzakelijk vertrouwd wordt op de magneetstrook op uw kredietkaart voor de beveiliging van de betalingen. U kunt uw Visa/MasterCard openstellen vóór uw vertrek (aanbevolen) of na aankomst in de V.S.

Maestro buiten Europa

Zowel binnen als buiten Europa kunt u betalen met uw bankkaart met Maestro-functie. Om fraude tegen te gaan is het gebruik van Maestro echter standaard beperkt tot Europese landen. In niet-Europese landen wordt de magneetstrook op uw bankkaart vooral gebruikt voor de betalingsbeveiliging. U kunt de activering van de Maestro-funtie buiten Europa eenvoudig telefonisch op het nummer 02 762 60 00, in een BNP Paribas Fortis-kantoor of online aanvragen.

Vreemde munten bestellen

Beschikt u graag over wat vreemde bankbiljetten om betalingen te doen onderweg of op uw bestemming in het buitenland? Daar helpen we u graag bij. Bestel uw vreemde munten tijdig. Bel daarvoor gewoon even naar uw kantoor. U kunt uw vreemde munten ook eenvoudig online reserveren.