Menu

Iris, comfort en transparantie

Het Iris-advies praktisch

Op basis van uw beleggersprofiel, uw wensen en verwachtingen adviseert uw Private Banker u om in deelbewijzen van één van de geselecteerde fondsen te beleggen. Uiteindelijk beslist u zelf op basis van het advies en de verstrekte documentatie of u intekent. Het minimumbedrag om een Iris-contract op te starten is 50.000 euro.

Professioneel beheerd

De fondsen in het Iris-universum hebben als ambitie een gedegen rendement te bieden vanuit een totaal respect voor het vooraf afgesproken risiconiveau en het beleggingsbeleid. Het beheer van de fondsen is in handen van de experts van BNP Paribas Investment Partners. Zij laten zich hierbij onder meer adviseren door de specialisten en strategen van BNP Paribas Fortis Private Banking.

Een gedegen risicocontrole

De beheerders van elk fonds zorgen voor een professioneel goed gediversifieerde portefeuille. Die spreiding beoogt een deskundig beheer van het risico. Bovendien zorgen de beheerders voor een optimale verdeling tussen de verschillende soorten activa-klassen: aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen of liquiditeiten. Deze verdeling respecteert ten volle uw risicoprofiel.

Comfortabel

Iris is in de eerste plaats een comfortabele manier van beleggen. U maakt uw keuze voor een fonds binnen het Iris-universum op basis van een onderbouwd advies. Vanaf dan doen de beheerders van het fonds het werk voor u. Zij maken de analyses en de onderliggende keuzes.

"Iedere drie maanden ontvangt u een heldere doorlichting."

Transparante opvolging

Iris is ook een transparante manier van beleggen. Na de startfase vereist de Iris-opzet nog nauwelijks administratie. Iedere drie maanden ontvangt u een heldere doorlichting. Deze beperkt zich niet tot het betrokken fonds maar geeft een gedetailleerd overzicht van de financiële instrumenten waarin het fonds belegt. Transparante verslaggeving betekent ook dat u een duidelijk beeld krijgt van de evolutie van de waarde en het rendement van de via Iris belegde tegoeden. Via een persoonlijk contract voor online banking, kunt u de waarden en rendementen bovendien dag na dag opvolgen.