Menu

Beleggingsverzekering

Wat is een beleggingsverzekering?

Een beleggingsverzekering is een belegging onder de vorm van een verzekeringscontract. Zowel  de aspecten van een belegging als die van een verzekering zijn belangrijk, beiden hebben hun specifieke kenmerken. Kom hieronder meer te weten over de beleggingsverzekering.

Welk contract kiest u voor een beleggingsverzekering?

De potentieel hogere opbrengst van een tak 23-beleggingsverzekering

Met een tak 23-beleggingsverzekering hebt u de keuze uit heel wat mogelijkheden. We adviseren u een fonds volgens uw beleggersprofiel en in functie van uw voorkeuren en doelstellingen. De specialisten van Private Banking & Wealth Management of de externe beheerders van AG Insurance beheren de fondsen.

De belegging binnen de verzekering overdragen naar een ander fonds kan zonder kosten of bijkomende belastingen. Ook kunt u kiezen voor de optionele beschermingsmechanismen.

De zekerheid van een tak 21-beleggingsverzekering

Met een tak 21-beleggingsverzekering hebt u kapitaalbescherming,  een technische rentevoet die u op voorhand kent en een eventuele winstdeling die jaarlijks kan wijzigen.

Met deze beleggingsverzekering bent u zeker en  kunt u verder rekenen op alle voordelen die gelden voor een verzekeringscontract.

De voordelen van alle beleggingsverzekeringen

Flexibele premies

De premies zijn flexibel: u betaalt uw premie éénmalig of regelmatig. U kunt ook altijd ad hoc bijstorten.

Aanvullend inkomen

U kunt een aanvullend inkomen verkrijgen via regelmatige of occasionele afkopen.

Bescherming naasten

Met een begunstigingsclausule kunt u uw naasten beschermen bij overlijden.

De fiscale waarde van een beleggingsverzekering 

De fiscaliteit van beleggingsverzekeringen wijkt enigszins af van andere beleggingsproducten en is ook anders voor een tak 23 dan voor een tak 21. Dat kan in sommige gevallen bijzonder interessant zijn.

U wilt meer informatie?

Uw Private Banker of uw Wealth Manager staat voor u klaar

Interesse? U wilt meer weten over beleggingsverzekeringen en over de kenmerken, risico’s en kosten van dit aanbod? Uw Private Banker of Wealth Manager beantwoordt graag al uw vragen.