Menu

Veelgestelde vragen

Fiscaal sparen

Start met fiscaal sparen: voordeel tot 25 of 30 %

U hebt spaargeld om te beleggen? Fiscaal sparen levert u direct belastingvermindering op. Denk maar aan pensioensparen, langetermijnsparen of in bepaalde gevallen beleggen voor de aankoop van een huis. Doe onmiddellijk uw voordeel met een mogelijk fiscaal voordeel tot 25 of 30 %.

De mogelijkheden voor fiscaal sparen optimaal benutten

Bij optimaal fiscaal sparen komt het erop aan om de mogelijkheden te kennen. Uw belastingvermindering kan mogelijk oplopen tot 30 % of concreet kan het gaan om meer dan 1000 euro, afhankelijk van hoeveel u belegt en welke formules u combineert.  

Hoe vroeger u start, hoe meer potentiële opbrengst

Fiscaal sparen start u best vanop jonge leeftijd, van zodra u begint te werken en belastingen betaalt. Als u op latere leeftijd start, dan doet u dat best voor uw 55 jaar. Na die leeftijd is een fiscaal contract minder voordelig voor u.

Starten met fiscaal sparen voor …  

Uw pensioen

Het is een goed idee om te beleggen voor uw pensioen met een pensioenspaarfonds of  een pensioenspaarverzekering. Pensioensparen gaat om fiscaal interessante beleggingen die ook combineerbaar zijn met langetermijnsparen. Kies daarom voor een aanvulling op uw pensioen en doe uw voordeel met een belastingvermindering tot 25 of 30 % op je stortingen.

Meer weten

De aankoop van een huis

U wilt sparen voor een huis? Beleg voor de schuldsaldoverzekering voor uw krediet met een spaarverzekering. Het gaat om een fiscaal interessante beleggingsformule. Met dit langetermijnsparen kan uw fiscaal voordeel oplopen tot 30 % op je stortingen. Doe uw voordeel met deze belastingvermindering.

Meer weten

Starten met beleggen

U hebt alle mogelijkheden benut voor fiscaal sparen en belastingvermindering?

Dan is het tijd om te beleggen. Iedereen kan beleggen, u ook! Doe een beroep op onze experts en adviseurs of ga zelf aan de slag met beleggen. Ontdek alle mogelijkheden van de Belgische marktleider.